8 ,6
Palletcentrale wordt beoordeeld met een 8,6
Gratis verzending v.a. €550,-
100% beschikbaarheidsgarantie
Marktleider in verkoop van nieuwe & gebruikte pallets

Over ons

Palletcentrale B.V. is één van de grootste leveranciers van duurzame pallets in Nederland. Sinds 1969 zijn wij gespecialiseerd in het in- en verkopen van gebruikte pallets. Vandaag de dag is het hoofdkantoor in Moerdijk, maar worden ook nieuwe pallets geleverd vanaf een eigen productielijn in Sas van Gent. Vanuit 5 locaties verspreid over Nederland zijn wij een totaaloplossing op het gebied van pallets voor vele bedrijven.

Over de Palletcentrale

De kracht van de Palletcentrale

De Palletcentrale is een vooruitstrevend producent en leverancier van nieuwe en gebruikte pallets, voor bedrijven zijn wij een totaalpartner in het palletbeheer. Met een voorraad van meer dan 500.000 pallets kunnen wij onbeperkt in de vraag voorzien.

Wij onderscheiden ons op het gebied van palletbeschikbaarheid, de toelevering van pallets is bij ons goed gewaarborgd. Wij zijn een duurzaam bedrijf en door met ons samen te werken draagt ook jouw bedrijf een steentje bij. Je kunt rekenen op kwaliteit van zowel de geleverde pallets als van onze dienstverlening. Met 30 eigen vrachtwagens ben je verzekerd van een betrouwbare levering.

De Palletcentrale B.V. onderscheidt zich van andere palletbedrijven. Wij bieden een totaaloplossing, je vindt bij ons alle palletdisciplines onder één dak.

Palletcentrale productie

Over de Palletcentrale

Palletcentrale B.V. is al jarenlang een begrip op het gebied van de in- en verkoop van gebruikte pallets. Daarnaast voorzien wij vanuit onze moderne palletfabriek in Sas van Gent ook in de productie van nieuwe pallets. Hierdoor hebben wij alle disciplines in eigen hand. Wij bedienen onze klanten vanuit 5 locaties verspreid over Nederland. Dit doen wij met eigen transport voor een optimale betrouwbaarheid in de levering.

In 1969 ontstond het bedrijf door in de Rotterdamse havens pallets te verzamelen, deze vervolgens te sorteren en terug te leveren aan producenten van diverse artikelen. Voortgaande groei zorgde al snel voor de toename van het aantal vestigingen en de opening van onze hoofdvestiging in Moerdijk in 2000.

In samenwerking met onze klanten realiseren wij de meest efficiënte palletoplossing. Oplossingen naar een betere performance realiseren wij door met onze klanten samen te werken. Slimme oplossingen en kostenbesparingen liggen vaak voor de hand. Optimalisatie van de logistieke processen, flexibiliteit en productspecificatie leiden direct tot meer efficiëntie dus kostenverlaging.

Bekijk onze berichten

Een betrokken organisatie

Milieu

Duurzaamheid is verankerd in ons bedrijf. Het in- en verkopen van gebruikte pallets is een ultieme manier van recyclen. Houtafval is grondstof voor groene energiemarkt en eigen HT-ovens. Zowel voor de productie als reparatie van pallets hebben wij PEFC certificaat. We hebben duurzaamheids-projecten geïntegreerd in onze dienstverlening. Zo starten wij bijvoorbeeld een project met de Circular Plastics Alliance, lees hierover meer in dit artikel.

Arbeidsmarkt

De Palletcentrale B.V. ziet het als haar taak om ook een kans te geven aan mensen die wat verder van de arbeidsmarkt staan. De Palletcentrale is een gecertificeerd leerbedrijf. Iedere studieperiode worden nieuwe leerlingen in onze projecten betrokken. Ook heeft de Palletcentrale permanent Wajong medewerkers in dienst.

Vereniging & jeugd

De Palletcentrale is actief betrokken bij activiteiten binnen het verenigingsleven. We ondersteunen verenigingen met een helder beleid en een sociaal betrokken jeugdplan. We sponsoren om verenigingsleven en jeugdactiviteiten te stimuleren. Klik hier voor onze sponsoractiviteiten.


Totaal oplossing

Beschikbaarheid

  • Breedste assortiment
  • Eigen productielijnen
  • Snelle leveringen
  • 30 vrachtwagens

Kwaliteit

Duurzaamheid

  • Het in- en verkopen van gebruikte pallets is een ultieme manier van recyclen.
  • Duurzaam is efficiënt dus kostenbesparend.
  • Onze klanten halen een positieve CO2 bijdrage door gebruikte pallets te kopen / overtollige pallets te verkopen.

Totaaloplossing

De Palletcentrale biedt een totaaloplossing op het gebied van pallets. Je kunt bij ons pallets inkopen, nieuw geproduceerd of gebruikt. Oude pallets kopen wij op en repareren wij, een duurzaam proces. Wij bezorgen met eigen transport. Bekijk de bedrijfsvideo.

MVO

De Palletcentrale B.V. hecht waarde aan een goede kwaliteit van de producten en dienstverlening, maar ook aan de maatschappij om haar heen. Daarom lopen we al jaren vooruit op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dit wordt bekrachtigt op de volgende gebieden:

Commercieel directeur Frank Bennemeer over de toekomst van de Palletcentrale

Frank Bennemeer spreekt regelmatig over de toekomst van de Pallet branche. Lees hoe hij aankijkt tegen de markt van nieuwe en gebruikte pallets en waarom de Palletcentrale steeds meer als totaalaanbieder gezien zal worden.