Statiegeld op een pallet?

“Op deze pallet zit statiegeld” is een uitspraak die men vaak hoort als het om EPAL Europallets gaat. De bedragen die bedrijven berekenen voor een europallet zijn bedoeld om er zeker van te zijn dat de pallet ook weer retour komt. Het statiegeld bedrag komt vrijwel nooit overeen met de waarde van de pallet. Het statiegeld bedrag is altijd veel hoger.

EPAL Europallet ruilsysteem

EPAL Europallet beschrijft het ruilsysteem als het grootste open poolsysteem ter wereld. Het verschil met gesloten poolsystemen (zoals CHEP en LPR) is dat EPAL organisatie de pallets niet in eigen bezit of beheer heeft. EPAL Europallets worden gewoonlijk geruild met gesloten beurzen. Als voorbeeld brengt een leverancier 50 volgeladen pallets bij zijn klant en neemt 50 andere – lege – Europallets mee terug. Het is niet altijd mogelijk om precies hetzelfde aantal mee retour te nemen, zodat bedrijven een palletschuld of een palletoverschot kunnen hebben. Vervangende pallets worden gekocht bij een erkende EPAL Europallet handelaar of producent. De Palletcentrale is erkend EPAL handelaar, reparateur en producent.

  • Wat is een europallet waard? 

In heel Europa ruilt men EPAL Europallets. De prijs van pallets fluctueert en is ook afhankelijk van aantal.  De waarde van kapotte EPAL Europallets is ook nog aanzienlijk. Een erkend EPAL reparateur (hersteller) repareert kapotte EPAL Europallets volgens de EPAL eisen en normen.

Pallet Pool systemen

Poolpallets worden verhuurd aan bedrijven, maar blijven eigendom van de verhuurder. Poolpallets worden niet geruild tegen lege pallets bij de ontvanger, maar men kan de pallets door de verhuurder laten ophalen. Een poolpallet zal meestal de standaardafmetingen hebben van 80×120 cm en 100×120 cm. De pallets zijn te herkennen aan hun specifieke kleur en het logo van de verhuurder. Poolpalletverhuurders kunnen hun eigen pallets produceren of dit uitbesteden aan onafhankelijke palletproducenten. EPAL Europallets worden alleen door gecertificeerde bedrijven geproduceerd en gerepareerd.

  • Wat is een poolpallet waard?

De verhuurder bepaalt de palletwaarde van een poolpallet. Bij verlies of tekort berekent men prijzen die veel hoger zijn dan de economische waarde van de pallet.

Wat is mijn kapotte pallet of overtollige pallet waard?

Pallets repareren

Pallets die over zijn, heel of kapot, zijn ook geld waard. Wilt u overtollige pallets verkopen neem dan contact met de Palletcentrale op. Zowel kapotte pallets als pallets in goede staat wordt door ons aangekocht.

Als u hele of kapotte EPAL Europallets wilt verkopen kunnen we u direct van een prijs voorzien. Wilt u andere pallets verkopen, dan vult u de gegevens in op het opkoop-formulier, upload een paar foto’s en wij sturen u direct het beste aanbod. De Palletcentrale werkt met de hoogste opkoopprijs garantie. Wij betalen altijd de hoogste opkoopprijzen.

Waarde Europallet

De waarde van een Europallet hangt af van de staat waarin hij wordt verkocht: nieuw of gebruikt, heel of kapot. U kunt contact met ons opnemen om direct de beste prijs voor uw Europallets te ontvangen.

Bestel gemakkelijk en snel pallets online in onze shop!

Wilt u graag nieuwe of gebruikte pallets kopen? In onze webshop kunt u direct uw bestelling doorgeven. Welke pallet in welke afmeting u ook wilt kopen, u kunt bij ons terecht. Online ziet u direct een pallet prijs waarvoor u kunt bestellen, maar voor grotere aanvragen kunt u contact opnemen voor een offerte.