2017 wederom succesvol jaar Palletcentrale

De Palletcentrale heeft in 2017 haar verwachtingen wederom overtroffen door een recordomzet van 31,5 miljoen te realiseren. Het is het 6e jaar op rij dat de Palletcentrale een aanzienlijke groei laat zien. Met een omzetgroei van 6,1% in 2017 verstevigt de Palletcentrale Groep haar positie als marktleider in gebruikte en nieuwe pallets. In totaal werden er vorig jaar ruim 5,6 miljoen pallets verkocht, een stijging van ruim 5,7% t.o.v. 2016.


 

Succesfactoren

De groei is volledig autonoom. Enerzijds is er succesvol gericht gewerkt aan omzetvergroting bij bestaande klanten en anderzijds is er een toestroom van nieuwe klanten die bijzonder goed aansluiten bij het totale dienstenpakket. Opnieuw is gebleken dat klanten graag gebruik maken van het totaalpakket dat de Palletcentrale Groep aanbiedt. 1 pallet aanbieder die de klant volledig ontzorgt. De investeringen in online marketing betalen zich uit. De vorig jaar geïntroduceerde website met geïntegreerde webshop zorgt voor een nieuw en extra klantensegment. Meer en actiever inkopen van gebruikte pallets bij de bron heeft geresulteerd in een verbetering van de marge.

Enigszins voorzichtig

Reeds enkele maanden kent de complexe houtmarkt nieuwe uitdagingen. Grondstof schaarste geldt ook voor de grondstof hout. De serieuze schaarste leidt tot grote prijsstijgingen en langere levertijden. Deze nieuwe realiteit heeft ons doen besluiten eerste prioriteit te geven aan het bedienen van onze huidige en vaste klanten. Consolideren van onze service en leveringsbetrouwbaarheid heeft op dit moment de voorkeur boven autonome groei. De afgelopen jaren hebben wij geïnvesteerd in betrouwbare en volwassen leveranciers, coöperatieve leveranciers met een deskundige marktkennis. Gezamenlijk zorgen wij voor beschikbaarheid voor onze vaste klanten.