9 ,0
Palletcentrale wordt beoordeeld met een 8,9
Gratis verzending v.a. €550,-
100% beschikbaarheidsgarantie
Marktleider in verkoop van nieuwe & gebruikte pallets

EPAL Europallets kopen bij Palletcentrale

Als we het hebben over EPAL Europallets of kort gezegd Europallets dan hebben we het over een houten pallet met maten en kenmerken die door de European Pallet Association zijn vastgelegd.

De maten zijn 800 x 1200 x 144 mm. en de last die een Europallet moet kunnen dragen is 2000 kilogram. Met Europallets kies je voor de meest bekende en gangbare pallets in de markt. Vaak worden deze gebruikt voor vervoer tot maximaal 2000 kg bij gelijkmatige verdeling.

EPAL licenties

Verder kan je Europallets kopen voor statisch gebruik voor het opslaan of tonen van producten. Een ‘Europallet’ kan de naam Europallet dragen wanneer deze voldoet aan de EPAL eisen. EPAL is het instituut dat de normen van de pallet opstelt en bewaakt. Onze licentie nummers bij de EPAL zijn:

  • Palletcentrale B.V. Moerdijk – NL306,
  • Palletcentrale Rotterdam B.V. – NL330,
  • Palletcentrale Helmond B.V. – NL329,
  • Palletcentrale Noord Holland B.V. – NL332

Het zijn pallets die makkelijk in gebruik zijn. Verder zie je de pallets in de wereld van transport heel veel terug. Dit maakt het goed mogelijk om de pallets op alle plekken waar je komt te gebruiken.

Bij het vervoeren kan het zijn dat je op een plek komt waar je een pallet moet achterlaten. Maar omdat Europallets zo veel gebruikt worden, is het goed te doen om een pallet op locatie te ruilen.

Heb je dan toch echt een keer nieuwe of gebruikte EPAL pallets nodig? Dan koop je deze makkelijk bij ons in. Zoals je kunt lezen op deze pagina, is het makkelijk om dit te doen.

Soorten Europallets

Je kunt bij ons op de locaties in het land of in de webshop terecht voor de volgende Europallets:

  • Nieuwe Europallets: Deze pallets worden HT/KD (HeatTreated / Kiln Dried) geleverd.
  • Eerste keus Europallets: Deze pallets zijn blank van kleur en zo goed als nieuw.
  • Gebruikte Europallets: Deze pallets zijn iets donkerder gekleurd. Ze zijn gecontroleerd en (wanneer nodig) gerepareerd volgens de EPAL eisen.

Europallets kopen, gebruikt of nieuwe variant

Voor vervoer kan je Europallets kopen die in het verleden al eerder gebruikt zijn of nieuw zijn. In onze voorraad hebben we altijd meer dan 500.000 pallets klaar staan.

Dit maakt dat we altijd pallets hebben van de beste kwaliteit. Wij kopen vaak pallets op. Deze zijn dan via ons weer opnieuw te gebruiken. Als je budget wilt sparen op de kosten voor vervoer, dan kan je gebruik maken van onze gebruikte Europallets.

Gebruikte Europallets kopen kan direct uit ons eigen magazijn en in onze webshop. Samen met onze eigen klanten zorgen we altijd voor de meest slimme oplossing voor je pallets.

Europallets verkopen of inleveren

Naast het leveren van pallets koopt de Palletcentrale ook pallets over. Heb je Europallets om in te leveren? Dan kun je ook bij ons terecht. Vanaf een bepaald aantal kunnen wij deze pallets zelfs komen ophalen met ons eigen vervoer.

De waarde van de pallets wordt door ons eigen team van specialisten bepaald. Zowel voor de wisselbare EPAL pallet als overige pallets betalen wij de hoogste prijs. Europallets verkopen of inleveren? Bel of mail ons direct en overleg wat er mogelijk is!

ISPM15 Europallets kopen

Alle houten Europallets kunnen wij ook HT (HeatTreated) leveren volgens de ISPM15 richtlijnen. Bij export buiten Europa is dit een eis. De SMHV kan je alles vertellen over de ISPM15 normen die gelden voor houten pallets! Dus heb je veel goederen die je moet vervoeren buiten Europa maak dan de keuze voor HT Europallets van Palletcentrale.

Wil je graag nieuwe of gebruikte Europallets kopen? Bestel ze direct online via onze shop en wij bezorgen ze bij je op locatie. Ook is het mogelijk om binnen 24 uur (werkdagen) pallets te leveren bij je op locatie. Dit is aan te geven tijdens het plaatsen van een bestelling in onze shop.


Bestel makkelijk en snel EPAL Europallets in onze shop!

Wil je graag nieuwe of gebruikte EPAL Europallets kopen? In onze webshop kan je direct je order doorgeven aan onze klantenservice. Wij gaan direct met jouw order aan de slag en zorgen ervoor dat je bestelling snel bij je is. Bestellingen worden uiterlijk binnen 5 werkdagen geleverd.

Het zoeken naar de juiste EPAL Europallet of een ander type pallet hebben we zo makkelijk mogelijk gemaakt. Je kunt in onze shop kiezen voor houten pallets, en hier vind je ook Europallets terug.

Op deze pagina kun je verder nog een filter aanklikken. Je kunt kiezen uit pallets die nieuw of gebruikt zijn. En verder kun je ook kiezen voor een last die de pallet moet kunnen dragen. Zo krijg je makkelijk en snel het juiste aanbod te zien.

Europallets levering

Een dag voor de levering krijg je hier bericht van. Bestellingen worden doorgaans tussen 08.00 en 18.00 uur geleverd. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een 24-uurs levering. Plaats je de bestelling op een werkdag voor 15.00 en reken je deze direct af, dan wordt de bestelling de volgende dag geleverd.

De levering vindt direct plaats vanuit onze eigen fabriek in Sas van Gent. Als marktleider komen we al 50 jaar onze afspraken na.

Welke EPAL Europallet je ook wilt kopen, plaats rechtstreeks je bestelling en wij zorgen voor 100% pallet beschikbaarheid.