9 ,0
Palletcentrale wordt beoordeeld met een 9,0
Gratis verzending v.a. €700,-
100% beschikbaarheidsgarantie
Marktleider in verkoop van nieuwe & gebruikte pallets

EPAL Europallets

Bent u opzoek naar Europallets die volgens de EPAL normen zijn gemaakt? Dan bent u bij de Palletcentrale aan het goede adres. Wij leveren Europallets direct vanuit onze locaties in Rotterdam, Helmond, Sas van Gent, Noord-Holland en Moerdijk. De pallets hebben zoals benoemd een standaard maat van 80 bij 120 cm.
Helaas, er zijn geen producten gevonden!

EPAL Europallets kopen bij Palletcentrale

Als we het hebben over EPAL Europallets, kort gezegd Europallets of EPAL pallets, dan hebben we het over een houten pallet met maten en kenmerken die door de European Pallet Association zijn vastgelegd.

De maten zijn 800 x 1200 x 144 mm. en de last die een Europallet moet kunnen dragen is 2000 kilogram. Met Europallets kiest u voor de meest bekende en gangbare pallets in de markt. Vaak worden deze gebruikt voor vervoer tot maximaal 2000 kg bij gelijkmatige verdeling.

EPAL licenties

Verder kunt u Europallets kopen voor statisch gebruik voor het opslaan of tonen van producten. Een ‘Europallet’ kan de naam Europallet dragen wanneer deze voldoet aan de EPAL eisen. EPAL is het instituut dat de normen van de pallet opstelt en bewaakt. Onze licentie nummers bij de EPAL zijn:

  • Palletcentrale B.V. Moerdijk – NL306,
  • Palletcentrale Rotterdam B.V. – NL330,
  • Palletcentrale Helmond B.V. – NL329,
  • Palletcentrale Noord Holland B.V. – NL332

Euro pallets zijn pallets die makkelijk in gebruik zijn. Verder ziet u de EPAL pallets in de wereld van transport heel veel terug. Dit maakt het goed mogelijk om de pallets op alle plekken waar u komt te gebruiken.

Bij het vervoeren kan het zijn dat u op een plek komt waar u een EPAL pallet moet achterlaten. Maar omdat Europallets zo veel gebruikt worden, is het goed te doen om een pallet op locatie te ruilen.

Heeft u dan toch echt een keer nieuwe of gebruikte EPAL pallets nodig? Europallets bestellen is bij ons zo gedaan. Zoals u kunt lezen op deze pagina, is het makkelijk om dit te doen.

Soorten Europallets

Wilt u EPAL pallets kopen? U kunt bij ons op de locaties in het land of in de webshop terecht voor de volgende Europallets:

  • Nieuwe Europallets: Deze pallets worden HT/KD (HeatTreated / Kiln Dried) geleverd.
  • Eerste keus Europallets: Deze pallets zijn blank van kleur en zo goed als nieuw.
  • Gebruikte Europallets: Deze pallets zijn iets donkerder gekleurd. Ze zijn gecontroleerd en (wanneer nodig) gerepareerd volgens de EPAL eisen.

Europallets kopen, gebruikt of nieuwe variant

Voor vervoer kunt u Europallets kopen die in het verleden al eerder gebruikt zijn of nieuw zijn. In onze voorraad hebben we altijd meer dan 500.000 pallets klaar staan.

Dit maakt dat we altijd pallets hebben van de beste kwaliteit. Wij kopen vaak euro pallets op. Deze zijn dan via ons weer opnieuw te gebruiken. Als u budget wilt sparen op de kosten voor vervoer, dan kunt u gebruik maken van onze gebruikte Europallets.

Gebruikte Europallets kopen kan direct uit ons eigen magazijn en in onze webshop. Samen met onze eigen klanten zorgen we altijd voor de meest slimme oplossing voor uw pallets. Europallets bestellen bij Palletcentrale is altijd een goede keuze!

Europallets verkopen of inleveren

Naast het leveren van pallets koopt de Palletcentrale ook pallets over. Heeft u Europallets om in te leveren? Dan kunt u ook bij ons terecht. Vanaf een bepaald aantal kunnen wij deze pallets zelfs komen ophalen met ons eigen vervoer.

De waarde van de pallets wordt door ons eigen team van specialisten bepaald. Zowel voor de wisselbare EPAL pallet als overige pallets betalen wij de hoogste prijs. Europallets verkopen of inleveren? Bel of mail ons direct en overleg wat er mogelijk is!

ISPM15 Europallets kopen

Alle houten Europallets kunnen wij ook HT (HeatTreated) leveren volgens de ISPM15 richtlijnen. Bij export buiten Europa is dit een eis. De SMHV kan u alles vertellen over de ISPM15 normen die gelden voor houten pallets! Dus heeft u veel goederen die u moet vervoeren buiten Europa maak dan de keuze voor HT Europallets van Palletcentrale.

Wilt u graag nieuwe of gebruikte Europallets kopen? Bestel ze direct online via onze shop en wij bezorgen ze bij u op locatie. Ook is het mogelijk om binnen 24 uur (werkdagen) pallets te leveren bij u op locatie. Dit is aan te geven tijdens het plaatsen van een bestelling in onze shop. Epal pallets kopen doet u bij Palletcentrale!


Bestel makkelijk en snel EPAL Europallets in onze shop!

Wilt u graag nieuwe of gebruikte EPAL Europallets kopen? In onze webshop kan u direct uw order doorgeven aan onze klantenservice. Wij gaan direct met uw order aan de slag en zorgen ervoor dat uw bestelling snel bij u is. Bestellingen worden uiterlijk binnen 5 werkdagen geleverd.

Het zoeken naar de juiste EPAL Europallet of een ander type pallet hebben we zo makkelijk mogelijk gemaakt. U kunt in onze shop kiezen voor houten pallets, en hier vindt u ook Europallets terug.

Op deze pagina kunt u verder nog een filter aanklikken. U kunt kiezen uit pallets die nieuw of gebruikt zijn. En verder kunt u ook kiezen voor een last die de pallet moet kunnen dragen. Zo krijgt u makkelijk en snel het juiste aanbod te zien. Europallets bestellen bij Palletcentrale doet u snel en eenvoudig!

Europallets levering

Een dag voor de levering krijgt u hier bericht van. Bestellingen worden doorgaans tussen 08.00 en 18.00 uur geleverd. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een 24-uurs levering. Plaatst u de bestelling op een werkdag voor 15.00 en rekent u deze direct af, dan worden de euro pallets de volgende dag geleverd.

De levering vindt direct plaats vanuit onze eigen fabriek in Sas van Gent. Als marktleider komen we al 50 jaar onze afspraken na.

Welke EPAL Europallet u ook wilt kopen, plaats rechtstreeks uw bestelling en wij zorgen voor 100% pallet beschikbaarheid.

Veel gestelde vragen over Epal Europallets

In een standaard trailer met de binnen afmetingen 13,5 m (lengte) x 2,48 m (breedte) x 2,63 m (hoogte) passen 33 Europallets.

EPAL Europallets zijn bij Palletcentrale verkrijgbaar vanaf €9,50 voor gebruikte pallets en €12,95 voor nieuwe pallets.

Bij Palletcentrale is het mogelijk om je pallets in te leveren. Vanaf 50 Europallets halen wij deze voor u op.

Europallets kopen kan bij Palletcentrale. Wij bieden 100% beschikbaarheidsgarantie.

De vastgestelde afmetingen van EPAL Europallets zijn 800 x 1200 x 144 millimeter. De planken hebben een dikte van 22 millimeter en draaglast van 2000 kilogram.

Europallets zijn houten pallets met standaard afmetingen en vastgestelde specificaties, zoals een draaglast van 2000 kilogram.

Europallets worden gemaakt van massief hout en bestaan uit een bovenkant van 5 planken en 3 onderplanken. Daartussen zitten 9 klossen.

Palletruil van Europallets is mogelijk in diverse Europese landen, waaronder Nederland, België, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland.