9 ,0
Palletcentrale wordt beoordeeld met een 9,0
Gratis verzending v.a. €700,-
100% beschikbaarheidsgarantie
Marktleider in verkoop van nieuwe & gebruikte pallets

Palletwagen

Bij de palletcentrale bestelt u kwalitatieve palletwagens voor het solide en eenvoudig vervoeren van uw pallets. Een palletwagen wordt ook wel een pompwagen, pallettruck of transpallet genoemd. Ideaal voor het optillen en verplaatsen van pallets en goederen in een magazijn of werkplaats.
Helaas, er zijn geen producten gevonden!

Palletwagen kopen bij de Palletcentrale

Als palletleverancier bieden wij ook palletwagens aan. Deze kunt u los bestellen, of mee bestellen met uw pallets. Met een palletwagen, ook wel pompwagen genoemd, kunnen pallets eenvoudig getransporteerd worden in uw magazijn. De pallets zijn solide en gaan met dank aan het sterke stalen frame lange tijd mee. Een duurzaam vervoersmiddel voor uw pallets. U kunt op onze webshop uw palletwagen online kopen.

Diverse types palletwagens

U kunt bij ons kiezen uit diverse palletwagens. Een pallet- of pompwagen, is normaal gesproken voorzien van twee vorkwielen en twee stuurwielen. In onze webshop vind u palletwagens met zowel rubberen wielen als wielen van polyurethaan.

Palletwagen met rubberen wielen

Een pompwagen met rubberen wielen profiteer van de volgende eigenschappen van de wielen:

  • Weinig rolweerstand
  • Geruisloze loop
  • Minder vloerbeschadiging door de hoge elasticiteit

Palletwagen met polyurethaan wielen

Een palletwagen / pompwagen met polyurethaan wielen geniet van de volgende voordelen:

  • De wielen zijn bestand tegen zuren
  • Een lichte loop, de palletwagen is geschikt voor harde ondergronden en gebruik buiten
  • Geschikt voor zware belasting

De vorklengte van een palletwagen

De vorklengte van een palletwagen is van invloed op de draaicirkel. Standaard zijn de vorken 1150 mm lang, wat voldoende is om een europallet in de lengte op te tillen. Een kortere vorklengte is perfect voor blokpallets en vermindert de draaicirkel in een vrachtwagen. Als er veel ruimte beschikbaar is, kun je kiezen voor extra lange vorken. Hiermee kun je eventueel 2 of 3 pallets tegelijk oppakken, wat tijd bespaart omdat je minder vaak op en neer hoeft te rijden.

Wat is het verschil tussen een palletwagen en pompwagen?

De termen “palletwagen” en “pompwagen” worden met regelmaat door elkaar gebruikt en verwijzen ze meestal naar hetzelfde type transportmiddel. Beide benamingen over een handmatig bediend voertuig dat wordt gebruikt voor het verplaatsen van pallets met goederen. Het hydraulische systeem waarmee de lading wordt opgetild, wordt vaak een “pomp” genoemd, vandaar de term “pompwagen”.

Een pallet- / pompwagen kopen bij De Palletcentrale

Bij Palletcentrale kunt u uw pompwagen en palletwagens eenvoudig en gemakkelijk online kopen, waarbij u direct online kan afrekenen, of betalen op rekening. Ook als u uw palletwagen online bestelt, kunt u rekenen op de goede service van onze medewerkers. De Palletcentrale is al meer dan 50 jaar een betrouwbare leverancier. Neem bij twijfel altijd contact met ons op: wij helpen u graag.

 

Veel gestelde vragen over palletwagens

Een palletwagen is verkrijgbaar vanaf €279,00.

Palletwagens kunnen met de hand bediend worden om pallets of andere goederen die opgetild kunnen worden te verplaatsen. Met de handgrepen kan een pallet opgekrikt worden en weer op de grond gezet worden.