9 ,0
Palletcentrale wordt beoordeeld met een 9,0
Gratis verzending v.a. €700,-
100% beschikbaarheidsgarantie
Marktleider in verkoop van nieuwe & gebruikte pallets

Kunststof palletboxen in de logistiek

Palletboxen zorgen ervoor dat uw goederen goed beschermd en veilig blijven gedurende het transport. De palletboxen zijn de boxen die vooral bij het vervoeren van grote producten op een pallet worden gebruikt.

Tijdens het transport van goederen zorgt een kunststof palletbox ervoor dat uw kostbare goederen op de juiste plek blijven. Hierdoor staan uw goederen steviger in vergelijking met een houten pallet. U kunt er zelfs voor kiezen om de palletboxen af te sluiten met een deksel

De palletboxen kunnen afgesloten worden met een palletbox deksel. Zo transporteert u uw goederen waterdicht en beschermt tegen muizen. De palletboxen zijn ook makkelijk te stapelen en dat zorgt voor efficiënter gebruik van beschikbare ruimte.

Wanneer u de palletboxen niet in gebruik hebt genomen zijn deze ook makkelijk weer in te klappen. Zo neemt een kunststof palletbox bijna geen ruimte in, wanneer deze ingeklapt is.

BIG BOX palletboxen

Kunststof palletboxen, ook wel BIG BOX of boxpallet genoemd, worden in vele sectoren gebruikt. Aangezien kunststof of plastic palletboxen zeer sterk zijn en opslag bieden voor een groot aantal producten is deze ideaal voor in uw magazijn.

Bij palletcentrale.nl kunt u gemakkelijk online uw palletbox kopen, een offerte aanvragen of telefonisch contact opnemen voor en goed advies over uw toepassing.

Soorten Palletboxen

Materiaal

Er bestaan houten en kunststof palletboxen. De houten palletboxen gaan in de meeste gevallen minder lang mee en beschikken over een mindere kwaliteit dan kunststof palletboxen. Hiernaast bestaan er ook stalen palletboxen, naast dat ze stevig en van goede kwaliteit zijn hebben ze ook een stuk hogere prijs. Palletcentrale biedt alleen kunststof palletboxen aan. De kunststof palletbox wordt gemaakt van HDPE-kunststof, HDPE is een afkorting voor Polyethyleen kunststof. HDPE is 1 van de meest gebruikte kunststoffen in de wereld. Doordat dit kunststof een laag smeltpunt heeft is het erg makkelijk te bewerken en ook te recyclen.

Een aantal voordelen van de HDPE palletbox:

  • Waterdicht
  • Duurzaam
  • Makkelijk schoon te maken
  • Goede prijs- kwaliteitverhouding
  • Recyclebaar

Uitvoering

Kunststof palletboxen zijn er in veel verschillende uitvoeringen, denk hierbij aan palletboxen met 4 poten of met 3 sledes. Daarnaast zijn er ook palletboxen die opvouwbaar zijn, deze palletboxen zijn ideaal voor bedrijven die de boxpallets, ook wel “BIG BOX” genoemd, niet altijd nodig hebben. U kunt onze palletboxen kopen inclusief deksel. Filter hiernaast op afmeting of draagvermogen om de juiste palletbox voor uw bedrijf te vinden.

Nieuwe of gebruikte palletboxen

Daarnaast kunt u nog kiezen tussen nieuwe en gebruikte palletboxen. Niet ieder bedrijf is gebonden aan nieuwe palletboxen. Voor veel bedrijven is het kopen van een tweedehands plastic palletbox geen probleem. Bent u op zoek naar een gebruikte palletbox? Neem dan contact met ons op. Dan kijken wij welk aanbod wij u kunnen doen.

Veel gestelde vragen over palletboxen

Palletboxen zijn kunststof boxen waarin eenvoudig in opgeslagen kunnen worden. De boxen zijn eenvoudig op pallets te plaatsen, doordat ze gemaakt worden in veel voorkomende afmetingen van 80 x 120 cm en 100 x 120 cm. Palletboxen zijn dusdanig ontworpen, zodat ze op elkaar te stapelen zijn. Hiermee kan er ruimte bespaart worden in uw opslag.

De prijs van een palletbox varieert door de verschillende afmetingen die er zijn in palletboxen. U kunt al een palletbox aanschaffen vanaf €124,50.