8 ,9
Palletcentrale wordt beoordeeld met een 8,9
Gratis verzending v.a. €550,-
100% beschikbaarheidsgarantie
Marktleider in verkoop van nieuwe & gebruikte pallets

Handwikkelfolie is geschikt voor de verpakking van goederen op pallets en wordt ook wel palletfolie genoemd. De folie is verkrijgbaar in diverse soorten en uitvoeringen.

Dikte wikkelfolie (micron)

De dikte van folies wordt doorgaans uitgedrukt in micron (µ). Welk aantal micron je nodig hebt is afhankelijk van de belading van de pallet. Hoewel er natuurlijk verschillen zitten tussen ladingen, kun je in de regel uit de voeten met de volgende richtlijnen.

  • 17 micron: geschikt voor ladingen tot 400kg
  • 20 micron: geschikt voor ladingen met onregelmatige vormen en tot 650kg
  • 23 micron: geschikt voor ladingen met onregelmatige vormen en  ladingen tot 1000kg
  • 30+ micron = Wordt over het algemeen gebruikt als men de lading zelf wil beschermen tegen bijvoorbeeld krassen.

Afmetingen wikkelfolie

Naast de dikte, is de afmeting van jouw wikkelfolie natuurlijk ook van belang. Gebruik je de folie om pallets mee in te wikkelen, dan is het afhankelijk van de afmetingen van de rol hoeveel slagen je om een pallet maakt. Houd hier dus rekening mee als je je folie inkoopt. Een smallere rol is misschien goedkoper, maar je zult hier meer mee moeten wikkelen. De meest gekozen afmeting van wikkelfolie is 50 x 300cm. Maar natuurlijk kunnen andere maten ook volstaan voor jouw toepassing.

Online palletfolie bestellen

Bij de Palletcentrale kun je je wikkel- of palletfolie direct online bestellen. Natuurlijk in combinatie met je pallets. Een leveranciers voor al je transportproducten. Je profiteert van onze kennis en ervaring, betrouwbare levering en goede service.