9 ,0
Palletcentrale wordt beoordeeld met een 9,0
Gratis verzending v.a. €700,-
100% beschikbaarheidsgarantie
Marktleider in verkoop van nieuwe & gebruikte pallets

Wikkelfolie

Wilt u wikkelfolie kopen? Bij de Palletcentrale kunt u online direct online uw pallet folie bestellen. Kies uit handwikkelfolie of rekfolie die geschikt is voor de machine. Vragen? Neem gerust contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag verder.
Helaas, er zijn geen producten gevonden!

Handwikkelfolie is geschikt voor de verpakking van goederen op pallets en wordt ook wel palletfolie genoemd. De folie is verkrijgbaar in diverse soorten en uitvoeringen.

Dikte wikkelfolie (micron)

De dikte van folies wordt doorgaans uitgedrukt in micron (µ). Welk aantal micron u nodig heeft is afhankelijk van de belading van de pallet. Hoewel er natuurlijk verschillen zitten tussen ladingen, kunt u in de regel uit de voeten met de volgende richtlijnen.

  • 17 micron: geschikt voor ladingen tot 400kg
  • 20 micron: geschikt voor ladingen met onregelmatige vormen en tot 650kg
  • 23 micron: geschikt voor ladingen met onregelmatige vormen en  ladingen tot 1000kg
  • 30+ micron = Wordt over het algemeen gebruikt als men de lading zelf wil beschermen tegen bijvoorbeeld krassen.

Afmetingen wikkelfolie

Naast de dikte, is de afmeting van uw wikkelfolie natuurlijk ook van belang. Gebruikt u de folie om pallets mee in te wikkelen, dan is het afhankelijk van de afmetingen van de rol hoeveel slagen u om een pallet maakt. Houd hier dus rekening mee als u uw folie inkoopt. Een smallere rol is misschien goedkoper, maar u zult hier meer mee moeten wikkelen. De meest gekozen afmeting van wikkelfolie is 50 x 300cm. Maar natuurlijk kunnen andere maten ook volstaan voor uw toepassing.

Online palletfolie bestellen

Bij de Palletcentrale kunt u uw wikkel- of palletfolie direct online bestellen. Natuurlijk in combinatie met uw pallets. Een leverancier voor al uw transportproducten. U profiteert van onze kennis en ervaring, betrouwbare levering en goede service.

Veel gestelde vragen over wikkelfolie

Wikkelfolie wordt gebruikt om goederen op pallets in te wikkelen met folie. De folie dient dan als een beschermlaag voor de goederen. Er zijn rollen met wikkelfolie beschikbaar die met de hand gebruikt kunnen worden, maar er zijn ook rollen beschikbaar voor een machine.

De prijs van wikkelfolie is afhankelijk van de soort rol en de dikte van de folie. Een rol handwikkelfolie is verkrijgbaar vanaf €7,49 en een rol machinewikkelfolie vanaf €49,99.