9 ,0
Palletcentrale wordt beoordeeld met een 9,0
Gratis verzending v.a. €700,-
100% beschikbaarheidsgarantie
Marktleider in verkoop van nieuwe & gebruikte pallets

Certificeringen

Kwaliteit en duurzaamheid

Palletcentrale Maatschappelijk verantwoord ondernemen


Ecovadis gold medal

EcoVadis beoordeelt de duurzaamheidsprestaties van bedrijven aan de hand van verschillende criteria. Het behalen van de Gold Medal benadrukt de toewijding aan duurzaam ondernemerschap, goede arbeidsomstandigheden, ethisch gedrag en duurzame inkoop van de Palletcentrale.

Bekijk het Ecovadis certificaat »


Val-i-pac

Val-i-pac verzamelt voor de Belgische bedrijven de recyclage- en valorisatiebewijzen. Dit geschiedt o.a. via gegevens die de Palletcentrale B.V. registreert en aan Val-i-pac doorgeeft. Hierdoor hoeft u zelf geen administratie bij te houden van de overtollige pallets welke bij u door de Palletcentrale B.V. zijn opgehaald.

Valipac stuurt deze gegevens vervolgens door naar de overheid.

Programme for the Endorsement of Forest Certification certificaat Palletcentrale

PEFC

De Palletcentrale Groep B.V. is met haar vestiging in Sas van Gent PEFC gecertificeerd. PEFC, Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes, is een wereldwijd non-profit, onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Het uiteindelijke doel van PEFC is dat alle bossen ter wereld op een duurzame manier worden beheerd. De certificering van de gehele handelsketen wordt Chain of Custody genoemd. PEFC gecertificeerde nieuwe pallets leveren wij vanaf onze vestiging in Sas van Gent.

Bekijk het PEFC certificaat »


logo_plasticseurope

Cp pallets

Palletcentrale Productie B.V. produceert alle typen CP Pallets (Chemical Industry Pallets) conform de richtlijnen van Plastics Europe. Onze registratienummers bij Plastics Europe zijn CP845 en CP767.

ispm15vNUMMER-300x178

Heat Treatment – ISPM15

De Palletcentrale heeft op meerdere locaties een aantal grote ovens. Deze ovens worden gestookt met onze eigen houtsnippers. Wij kunnen gecertificeerd een HT-behandeling uitvoeren volgens de ISPM-15 norm.

Ons registratienummer op onze vestiging in Moerdijk is NL103 en ons registratienummer op onze vestiging in Sas van Gent is NL203.

Bekijk hier de Engelstalige certificaten voor onze vestiging Moerdijk NL103 en onze vestiging in Sas van Gent NL203.

Ons lidmaatschap bij de SMHV zorgt voor periodieke controles door SGS.

Lean & Green definitief

LEAN and GREEN

De Palletcentrale heeft Lean and Green Award ontvangen van het ministerie van Milieu en Infrastructuur.
De doelstelling van Lean and Green is om in 5 jaar tijd een CO2 reductie te behalen van 20%. De Palletcentrale is de eerste palletleverancier die zich heeft kunnen aansluiten bij deze groene organisatie. De Palletcentrale heeft de award ontvangen voor de inspanningen die het bedrijf leverde om haar logistiek duurzamer te maken, door te focussen op de Green Footprint, Sustainability en haar CO2 uitstoot te verlagen.

logo-EPAL

EPAL EUROPALLETS

De Palletcentrale B.V. sorteert en repareert alle europallets volgens de internationale EPAL eisen. Lees hier meer over Palletcentrale en EPAL pallets

Onze EPAL licentie nummers zijn:

Palletcentrale Moerdijk B.V. – NL306
Palletcentrale Rotterdam B.V. – NL330
Palletcentrale Helmond B.V. – NL329
Palletcentrale Noord Holland B.V. – NL332

Thuiswinkel_Zakelijk_Kleur_Verticaal

Thuiswinkel zakelijk

Dit betekent dat we, Palletcentrale.nl, zijn gecertificeerd door de stichting certificering Thuiswinkel. Met het Thuiswinkel keurmerk wordt er aangegeven dat er met een betrouwbare partij wordt samengewerkt. De (her)certificering vindt jaarlijks plaats.
Palletcentrale.nl werd voor het eerst gecertificeerd op 28 mei 2018.

Certificaat