9 ,0
Palletcentrale wordt beoordeeld met een 9,0
Gratis verzending v.a. €700,-
100% beschikbaarheidsgarantie
Marktleider in verkoop van nieuwe & gebruikte pallets

Epal pallets

Palletcentrale is officieel reparateur van Epal pallets

Epal europallet

EPAL pallets

Sinds 1995 bestaat EPAL als organisatie die de normen en kwaliteit voor de EPAL pallets waarborgt. Het merk EPAL vertegenwoordigt een grote waarde en betekent zekerheid voor producenten, verladers, distributeurs en leveranciers. Om te garanderen dat deze kwaliteit gewaarborgd wordt, mag het merkteken EPAL niet zomaar op een europallet worden aangebracht. De Palletcentrale heeft een officiële licentie om EPAL-pallets te repareren. Om deze licentie te verkrijgen moeten bedrijven aantonen dat de door hen geproduceerde of gerepareerde europallets aan de strenge normen van EPAL voldoen. Daarnaast worden zij met regelmaat door onafhankelijke controle-instanties aan een controle onderworpen. Palletcentrale levert u daarmee de zekerheid van een kwalitatief goede EPAL-pallet. Wij mogen deze beschermde tekens slechts aanbrengen, en daarmee een EPAL-pallet produceren of repareren, als er door EPAL een officiële licentie is verleend.

Assortiment

De Palletcentrale onderscheidt zich van andere palletbedrijven. Wij bieden een totaal pakket gebaseerd op kwaliteit, beschikbaarheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Wij verkopen zowel gebruikte als nieuwe EPAL pallets.

Epal beeldmerk Palletcentrale

EPAL standpunten

Duurzaamheid

Hout is de enige grondstof die, bij duurzaam gebruik, nooit opraakt en die bovendien uitstekend in de circulaire economie past. Gebruikte EPAL pallets worden binnen de EPAL structuur teruggehaald, gerepareerd en opnieuw gebruikt. Een EPAL pallet heeft ook een CO2 voordeel ten opzichte van kunststof pallets

Kwaliteit

Om de onafhankelijkheid van kwaliteitscontroles te waarborgen, zijn deze opgedragen aan de internationale audit-organisatie Bureau Veritas. De uitvoering en beoordeling van onaangekondigde controles worden onafhankelijk van EPAL gedaan en vormen de basis voor de hoge kwaliteit van de EPAL europallets.

Licentie

Om te garanderen dat de roulerende pallets kwalitatief hoogwaardig zijn, mag het merkteken EPAL niet zomaar op een pallet worden aangebracht. Palletcentrale mag deze beschermde tekens slechts aanbrengen, en daarmee een EPAL-pallet produceren of repareren, als er door EPAL een licentie is verleend.


EPAL richtlijnen

U kunt uw gebruikte europallets inleveren. Tijdens dit proces wordt er gekeken of de europallet voldoet aan een aantal aspecten. Dit zijn de EPAL richtlijnen.

Toegestane logo’s op de europallet

Wanneer de europallet over het EPAL logo op de linker/rechter klos beschikt, komt deze in aanmerking om in te leveren of te verkopen.

Daarnaast is een europallet ook geschikt wanneer deze over het EUR logo op de rechter klos beschikt, of één van de logo’s op onderstaande afbeelding op de linker klos.

EPAL richtlijnen - toegestane logo's op klos EPAL pallet

 

Wanneer kan een europallet niet ingeleverd worden?

Wanneer een europallet licht beschadigd is kan deze in de meeste gevallen nog ingeleverd worden. Echter worden de europallets niet aangenomen wanneer deze té beschadigd zijn. Ook hier zijn richtlijnen voor. De europallet kan niet bij ons worden ingeleverd wanneer:

  • Er een plank ontbreekt.
  • Er een klos ontbreekt of deze zodanig is gespleten dat meer dan één spijkerschacht zichtbaar is.
  • Een plank zo is afgesplinterd dat meer dan één spijkerschacht zichtbaar is.
  • Er klossen verdraaid zijn die meer dan 1 cm uitsteken.
  • Een plank dwars of scheef gebroken is.
  • De markering rechts en links ontbreken.

Epal - er ontbreekt een plankEpal - verdraaide klos meer dan 1 cmEpal - er ontbreekt een klosEpal - plank dwars of scheef afgebrokenEpal - plank afgescheurdEpal - markering links en rechts ontbreekt

Verdere redenen voor ongeschiktheid voor inleveren

  • Het draagvermogen is niet meer gegarandeerd (half vergaan en houtrot, veel versleten onderdelen).
  • Een zodanige vervuiling dat de te vervoeren goederen verontreinigd raken.
  • Veel afgebroken splinters bij meerdere klossen.
  • Er zijn zichtbaar componenten gebruikt die niet zijn toegestaan (bijvoorbeeld te dunne latten, te smalle klossen).