Overtollige pallets laten ophalen

Als je vaak vracht binnen krijgt kom je al snel met een hoop overtollige pallets te zitten. Overtollige pallets kunnen flink wat ruimte in beslag nemen. De Palletcentrale kan je helpen om van deze pallets af te komen. Vanaf 50 pallets komen we bij je langs om ze op te halen.

We nemen de pallets mee en op onze eigen locatie sorteren we ze. Daarna kijken we wat de pallets waard zijn. Dit bedrag betalen we aan je uit. Je kan dus nog geld krijgen voor je gebruikte houten pallets of gebruikte kunststof pallets.

pallets kopen terrein

Maak een foto van je overtollige pallets

Als je graag van je overtollige pallets af wilt, dan kun je met ons contact opnemen. Wij zullen je vragen om een foto van je stapel pallets te maken. Aan de hand van de foto krijgen we een idee van de staat van de pallets. Als het er minimaal 50 zijn, dan kunnen we bij je langs komen.

Onze planner zal een afspraak plannen. Je ontvangt vervolgens van ons een datum wanneer onze collega bij je langs kan komen. Het is wel belangrijk dat onze vrachtwagen bij je pand kan komen. Naast ruimte voor een vrachtwagen moet er een heftruck paraat staan.

Waarde van je oude pallets

Onze chauffeur doet geen uitspraken over de waarde van de oude pallets. Het enige wat de chauffeur doet is de pallets laden en tellen. Hij zal daarna een bon uitschrijven met het aantal pallets dat hij mee neemt.

Je hebt zo een bewijs dat je overtollige pallets hebt ingeleverd bij de Palletcentrale. De chauffeur zal de pallets vervolgens naar één van de vijf vestigingen brengen.

Op één van onze vestigingen worden de pallets uitgeladen. De pallets worden hier gesorteerd op maat, conditie etc. Eventuele kapotte pallets worden er direct tussenuit gehaald.

Vervolgens maken we een rapport op met het aantal pallets. Daarin noteren we de verschillende soorten pallets. Denk aan een houten pallet of een kunststof pallet en de conditie per pallet. Op basis van dit rapport berekenen we de waarde.

Stuur ons een factuur

Aan de hand van het rapport mag je ons een factuur sturen. Het bedrag van de factuur moet uiteraard overeenkomen met de waarde in het rapport. Op de factuur vermeld je het inkoopnummer dat je van ons ontvangen hebt. De Palletcentrale zorgt vervolgens voor een vlekkeloze betaling en je bent van je overtollige pallets af.