Overtollige pallets laten ophalen

Als je regelmatig vracht binnenkrijgt kom je al snel met een hoop overtollige pallets te zitten. Overtollige pallets kunnen flink wat ruimte in beslag nemen. De Palletcentrale kan je helpen om van je overtollige pallets af te komen. Vanaf 50 pallets komen we met een vrachtwagen bij je langs om ze op te halen. We nemen de pallets mee en op onze eigen locatie sorteren we ze. Vervolgens kijken we wat de pallets waard zijn. Dit bedrag betalen we aan je uit. Je kan dus nog geld terugkrijgen voor je gebruikte houten pallets of gebruikte kunststof pallets.

Pallets laten ophalen

Maak een foto van je overtollige pallets

Als je graag van je overtollige pallets af wilt, dan kan je met ons contact opnemen. Wij zullen je vragen om een foto van je stapel pallets te maken. Aan de hand van de foto krijgen we een idee van de conditie van de pallets. Als het er minimaal 50 zijn, dan kunnen we bij je langskomen. Onze planner zal een afspraak inplannen. Je ontvangt vervolgens van ons een datum wanneer de vrachtwagen bij je langs kan komen. Het is wel belangrijk dat onze vrachtwagen bij je pand kan komen. Naast ruimte voor een vrachtwagen moet er een heftruck aanwezig zijn.

Waarde van je oude pallets

De vrachtwagenchauffeur doet geen uitspraken over de waarde van de oude pallets. Het enige wat de chauffeur doet is de pallets inladen en tellen. Hij zal vervolgens een bon uitschrijven met het aantal pallets dat hij heeft meegenomen. Je hebt zo een bewijs dat je overtollige pallets hebt ingeleverd bij de Palletcentrale. De chauffeur zal de pallets vervolgens naar één van de vijf vestigingen brengen. Op één van onze vestigingen worden de pallets uitgeladen. De pallets worden hier gesorteerd op maat, conditie etc. Eventuele kapotte pallets worden er direct tussenuit gehaald. Vervolgens maken we een rapport op met het aantal pallets, de verschillende soorten pallets – een houten pallet of een kunststof pallet – en de conditie per pallet. Op basis van dit rapport berekenen we de waarde.

Stuur ons een factuur

Aan de hand van het rapport mag je ons een factuur sturen. Het bedrag van de factuur moet uiteraard overeenkomen met de waarde in het rapport. Op de factuur vermeld je het inkoopnummer dat je van ons ontvangen hebt. De Palletcentrale zorgt vervolgens voor een vlekkeloze betaling en je bent van je overtollige pallets af.