9 ,0
Palletcentrale wordt beoordeeld met een 9,0
Gratis verzending v.a. €700,-
100% beschikbaarheidsgarantie
Marktleider in verkoop van nieuwe & gebruikte pallets

Houtvezelpallets

Een houtvezelpallet wordt gemaakt van geperste houtvezels. Hierdoor kunnen ze direct ISPM15 erkend worden. Dit betekent dat ze buiten Europa makkelijk verhandeld en verscheept mogen worden. Dit maakt een houtvezelpallet ideaal voor export buiten Europa. Een ander voordeel van een houtvezelpallet is dat deze stapelbaar zijn. Dit maakt het heel eenvoudig om de pallets op te ruimen wanneer ze niet in gebruik zijn. Stapel ze makkelijk en snel in elkaar, zo nemen ze weinig ruimte in beslag en kunt u ze makkelijk en snel pakken wanneer u ze toch onverwachts nodig heeft.
Helaas, er zijn geen producten gevonden!

Keuze uit verschillende specificaties

Pallets van houtvezel zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende afmetingen. Daarnaast heeft u ook de keuze uit nieuwe pallets of tweedehands varianten. Afhankelijk van het draagvermogen dat u nodig heeft, kunt u een keuze maken uit het ruimte aanbod. Vergelijk de verschillende afmetingen met elkaar en bepaal zelf welke vezelpallet u nodig heeft. Komt u er niet helemaal uit of heeft u een vraag? Dan helpen onze specialisten u graag verder met persoonlijk advies.

Verschillende maten vezelpallets

Houtvezel pallets, ook wel geperste pallets genoemd, zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar. De afmetingen komen overeen met de courante maten die ook bij pallets worden teruggezien. Deze maten zijn: 40×60 cm, 60x80cm, 80x120cm, 100x120cm. Daarnaast is ook de geperste pallet in 114x114cm beschikbaar bij de Palletcentrale. Houtvezel pallets bestaan naast de verschillende afmetingen ook in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er gebruikte en nieuw houtvezel pallets beschikbaar, maar ook zijn er verschillen in het draagvermogen. Hierom zijn er lichte en zware varianten houtvezel pallets te koop.

Voordelen vezelpallets ten opzichte van houten pallets

Houtvezel pallets, in het Engels bekend als presswood pallets, kennen verschillende voordelen ten opzichte van reguliere houten pallets. Zo voldoet een houtvezel pallet standaard aan de ISPM-15 eisen, waardoor presswood pallets direct ingezet kunnen worden voor internationaal transport. Een houtvezel pallet is gemaakt van geperst hout en dus zijn er geen spijkers nodig bij de productie van een pallet. Dit zorgt ervoor dat de lading geen schade kan oplopen door uitstekende spijkers. Ook neemt de houtvezel pallet weinig ruimte in beslag door zijn nestbare ontwerp. Dit bespaart aanzienlijke opslagruimte op het moment dat de pallet niet nodig is. Tot slot zijn de pallets bestand tegen extreme temperatuurwisselingen. Zo is de pallet in staat om in extreme kou met temperaturen onder de -40 °C te ondergaan, en bij hoge temperaturen zelfs boven de +80 °C.

Online houtvezel pallets (ver)kopen?

Wilt u graag houtvezel pallets inkopen of verkopen? In beide gevallen kunt u terecht bij Palletcentrale! Wilt u uw pallets verkopen? Wij nemen graag tweedehands pallets van u over, maar u kunt vanzelfsprekend ook bij ons terecht om houtvezel pallets bij ons te kopen. Neem vrijblijvend contact met ons op en we bespreken samen graag de mogelijkheden. Houtvezel pallets zijn ontzettend populair en dat is natuurlijk niet zonder reden. Dankzij de vele voordelen van dit unieke materiaal zijn pallets van geperste houtvezels al jarenlang favoriet. Vergelijk de verschillende afmetingen met elkaar en bepaal welk draagvermogen u precies nodig heeft. Wanneer u dit in kaart heeft gebracht ziet u direct een overzicht van de producten die voldoen aan uw eisen en wensen. Zo wordt het wel heel aantrekkelijk om houtvezel pallets aan te schaffen bij Palletcentrale!

Veelgestelde vragen houtvezelpallets

Ja, een houtvezelpallet voldoet aan de ISPM-15 eisen en hoeft niet extra behandeld te worden. Houtvezelpallets zijn standaard geschikt voor internationaal transport.