9 ,0
Palletcentrale wordt beoordeeld met een 9,0
Gratis verzending v.a. €700,-
100% beschikbaarheidsgarantie
Marktleider in verkoop van nieuwe & gebruikte pallets

CP pallets / chemiepallets

CP pallets kopen? CP pallets staat voor Chemische Pallet. Sinds begin jaren ’90 van de vorige eeuw zijn de CP-pallets ontwikkeld, speciaal voor de Europese chemie industrie. Bij Palletcentrale kunt u terecht voor alle varianten CP pallets. Bel ons gerust als u een vraag heeft over de shop, een bestelling of voor advies.
Helaas, er zijn geen producten gevonden!

CP pallets / chemiepallets kopen

Grote spelers in de chemische industrie hadden als doel om meer eenheid te creëren en het aantal soorten pallets daardoor te verminderen. Dit initiatief is destijds door de toenmalige APME (huidige Plastics Europe) in gang gezet en worden er binnen Europa miljoenen gefabriceerd en verhandeld. Ook in Amerika bestaat interesse in de diverse uitvoeringen van de CP-pallet. CP pallets kopen? Bij Palletcentrale vind u altijd hoge kwaliteit gebruikte en nieuwe CP pallets.

CP pallets van hout gemaakt

Er zijn 9 uitvoeringen van chemiepallets. De CP-pallet wordt allang niet meer alleen binnen de chemische sector gebruikt, door de eenheid in de diverse uitvoeringen en de sterkte wordt de pallet in vrijwel alle sectoren ingezet om goederen te vervoeren of op te slaan. De CP pallets zijn er in verschillende uitvoeringen, materialen en maten. Zo zijn CP pallets van hout verkrijgbaar, maar ook van kunststof. De markt van de gebruikte CP pallets is binnen Europa enorm, er worden jaarlijks miljoenen gebruikte pallets ingekocht en verkocht. De CP pallets worden in 9 verschillende uitvoeringen geproduceerd. De CP1 t/m CP9. Er zijn 5 maatvoeringen en 9 verschillende uitvoeringen van de CP pallet.

  • De CP1 en de CP6 hebben de maatvoering 100 x 120 cm, deze CP-pallets zijn beide voorzien van een oversteek, hierdoor wordt extra draagkracht gegenereerd. De CP1 pallet heeft een open onderdek en de CP6 pallet heeft een kruisdek onderdek met lange planken onder. Beide CP-pallets zijn prima geschikt voor rollerbanen en belading van zakgoed.
  • De CP2 pallet kenmerkt zich door de maatvoering 80 x 120 cm met een oversteek voor extra draagkracht en een open onderdek uitvoering.
  • De CP3 en de CP9 pallet zijn 114 x 114 cm. Ook wederom voorzien van een oversteek voor extra draagkracht. De CP3 heeft een onderdek met een open uitvoering terwijl de CP9 is voorzien van een omlopend vlakwerkend onderdek. Tegenwoordig veelvuldig verkregen door een in gefreesde onderlat maar ook nog verkrijgbaar met vullatten. Beide uitvoeringen zijn prima geschikt voor belading van zakgoed, octabins, drums en bigbags. De CP3 en CP9 zijn geschikt om te stapelen en passen uitstekend in een container.
  • De CP8 is ook 114 x 114 cm en kenmerkt zich door het gat in het midden van het bovendek. Speciaal voor bigbags met onderlossing.
  • De CP4 en de CP7 pallet zijn 110 x 130 cm, ook voorzien van een oversteek voor extra draagkracht.
  • De CP4 heeft een open onderdek en de CP7 een kruisdek onderdek. Beide pallets zijn uitstekend geschikt voor belading van zakgoed.
  • De CP5 pallet is 76 x 114 cm, heeft een open onderdek met 3 lange latten en GEEN oversteek. Een zeer bruikbare pallet voor vervoer in de container met drums en zakgoed.

CP-pallets maten overzicht

Type CP-pallet Maatvoering in cm Uitvoering
CP1 pallet 100 x 120 cm Open onderdek, 3 lange latten onder van 120 cm
CP2 pallet 80 x 120 cm Open onderdek, 3 lange latten onder van 120 cm
CP3 pallet 114 x 114 cm Open onderdek, 3 lange latten onder van 114 cm
CP4 pallet 110 x 130 cm Open onderdek, 3 lange latten onder van 130 cm
CP5 pallet 76 x 114 cm Open onderdek, 3 lange latten onder van 114 cm
CP6 pallet 100 x 120 cm Kruisdek onderdek met 5 lange latten onder van 120 cm
CP7 pallet 110 x 130 cm Open onderdek, 3 lange latten onder
CP8 pallet 114 x 114 cm Kruisdek onderdek
CP9 pallet 114 x 114 cm Omlopend onderdek vlakwerkend

CP pallets bestellen

CP pallets kopen? U kan de CP pallets online bestellen in onze shop. De pallets voldoen aan de strenge eisen die gesteld zijn door de Europese Chemie Industrie. Loopt u toch nog tegen een paar vragen aan? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen u graag bij het bestellen van de juiste pallets. Met meer dan 50 jaar ervaring denken we graag mee in logistieke oplossingen.

Om CP pallets te kopen hoeft u enkel een bestelling te plaatsen bij de Palletcentrale. Wij komen vervolgens volgens afspraak de nieuwe CP pallets bij u bezorgen.

Veel gestelde vragen over CP pallets

Een CP pallet, of chemiepallet, is een pallet met een glad oppervlakte waar stof en vuil niet aan hecht. Deze worden gebruikt in de Europese chemie-industrie.

Er zijn 9 verschillende CP palllets, dus van CP1 tot aan CP9. De pallets zijn uitgevoerd in verschillende afmetingen en draagvlakken. De juiste CP pallet hangt dus af van de industrie waar de pallet voor gebruikt gaat worden. De afmetingen waarin de CP pallets variëren zijn: 100 x 120 cm, 80 x 120 cm, 114 x 114 cm, 110 x 130 cm en 76 x 114 cm.