22 Feiten over houten verpakkingen in de circulaire economie

Nederland heeft de doelstelling om een groene, circulaire economie te worden. Dit kan gerealiseerd worden door het gebruik van duurzame grondstoffen, hergebruik van producten en materialen, terugwinning van energie en geen afval.

De Nederlandse Emballage- en Palletindustrie Vereniging (EPV) publiceerde een infographic waarin 22 feiten over houten verpakkingen in de circulaire economie inzichtelijk worden gemaakt.

Gebruikte pallets bij uitstek circulair

Als marktleider in de in- en verkoop van gebruikte pallets heeft de Palletcentrale veel oog voor de circulaire waarde van houten verpakkingen en pallets in het bijzonder. De houten pallet en andere houten verpakkingen die hergebruikt kunnen worden zijn voorlopers op het gebied van circulair verpakken.

CO2-besparingscertificaat

Wanneer uw bedrijf een samenwerking start met de Palletcentrale voor de in- of verkoop van gebruikte pallets bestaat de mogelijkheid om jaarlijks een CO2-besparingscertificaat te verkrijgen welke u kunt gebruiken in bijvoorbeeld uw jaarverslag, of voor andere communicatie om het gebruik van duurzame pallets en de duurzaamheid van uw onderneming kenbaar te maken.

Meer weten over de producten en diensten van de Palletcentrale?

Lees verder over de Palletcentrale of neem direct contact op voor meer informatie over onze producten en diensten.