Douane neemt duizend illegale europallets in beslag

Epal Europallet

Meer dan duizend valse EPAL Euro europallets zijn tijdens een grootschalige controle aan de Oekraïens-Slowaakse grens in beslag genomen. Importeurs probeerden de namaak pallets te importeren, meldt European Pallet Association (EPAL).

De operatie werd gezamenlijk uitgevoerd door EPAL, het onafhankelijke inspectiebedrijf Bureau Veritas en de Slowaakse douaneautoriteiten. Het doel van de operatie was om de illegale import van nagemaakte Euro pallets in de Europese Unie te voorkomen.

Duidelijk herkenbaar

In een week tijd zijn zes vrachtwagenladingen geïnspecteerd en twee daarvan hadden valse EPAL Europallets. De vervalsingen waren volgens de palletorganisatie duidelijk herkenbaar aan de vervalste merkproductenmarkeringen op de zijkant en in de midden blokken van de Euro pallets. Ook zaten er minder nietjes in de valse pallets. Het was ook gelijk duidelijk voor de autoriteiten dat de pallets van slechte kwaliteit waren.

Pallets zijn vernietigd

De valse pallets zijn in beslag genomen en zijn vernietigd. Verdere activiteiten zijn gepland op de Oekraïense grens met Polen en Hongarije. De Europese Pallet Association werkt ook nauw samen met een EPAL-licentie pallet producenten in Oekraïne.

Meer acties volgen

De Europallet van EPAL is een beschermd product. Tegen illegaal gebruik van het handelskenmerk alsmede namaak wordt hard opgetreden door de douane binnen de EU, aldus EPAL. Verdere acties zijn de komende tijd ook te verwachten aan de Oekraïense grens met de EU-lidstaten Polen en Hongarije, aldus EPAL.

Bron: Logistiek.nl

Europallets

Op zoek naar échte Europallets van goede kwaliteit? Daar helpen wij je natuurlijk graag bij. Wij leveren Europallets volgens alle richtlijnen en hebben meerdere kwaliteitscertificaten. We verkopen zowel nieuwe als gebruikte europallets.