Duurzame pallets, koop slim en verduurzaam uw onderneming

Duurzaamheid, het is een begrip dat steeds belangrijker wordt wordt in onze maatschappij en én economie. De Palletcentrale is al lange tijd gefocust op duurzaam ondernemen. Het is onderdeel van onze visie. Daarom laten wij u graag zien in welk opzicht pallets duurzaam kunnen zijn.

Op de eerste plaats moet benadrukt worden dat de Palletcentrale in het algemeen altijd al beschikt over duurzame pallets. Zo worden er namelijk duurzame pallets aangeboden in de vorm van gebruikte pallets. Pallets kunnen gemiddeld 20 keer gebruikt worden voordat ze afgeschreven worden. Met de in en verkoop van gebruikte pallets dragen wij samen met onze klanten bij aan een circulaire economie. Bedrijven waar wij pallets opkopen kunnen aan het eind van het jaar een CO2-besparingscertificaat ontvangen, welke kan worden toegevoegd in het milieujaarverslag.

Gebruikte houten pallets

Houten pallet

Duurzame pallets zijn voor het grootste gedeelte te vinden in de vorm van gebruikte houten pallets. Zoals hierboven beschreven werd, deze pallets zijn al eerder in omloop geweest, maar zijn kwalitatief goed genoeg om hergebruikt te worden. Soms komt hier eerst een reparatie aan te pas. Door pallets opnieuw te gebruiken in plaats van nieuwe pallets aan te schaffen wordt de druk op het milieu verminderd, door bijvoorbeeld minder houtkap en minder vrachtwagenkilometers.

Gebruikte houten pallets bestaan in verschillende soorten en maten bij de Palletcentrale. Zo zijn er europallets die al eerder gebruikt zijn, maar ook balk- en blokpallets die in aanmerking komen voor hergebruik. Naast het feit dat gebruikte houten pallets als duurzame pallets worden aangemerkt is er nog een ander bijkomend voordeel voor de keuze om pallets te hergebruiken. Zo zijn gebruikte houten pallets niet alleen duurzaam, maar dit zijn vaak ook goedkope pallets.

Gebruikte kunststof pallets

Duurzaamheid binnen de palletbranche zal zich dus met name binnen de houten pallets bevinden, maar dat zijn vanzelfsprekend niet de enige duurzame pallets. De Palletcentrale heeft namelijk ook een divers aanbod in kunststof pallets en ook binnen dit soort is het mogelijk om gebruikte varianten te bestellen. Ook deze pallets zijn in verschillende soorten en maten te verkrijgen.

Zijn dan alleen de gebruikte pallets duurzaam te noemen?

Dit is zeker niet het geval en dit komt mede door de eerdere aansluiting bij Circular Plastics van de Palletcentrale. Deze samenwerking heeft ertoe geleid dat een nieuwe gerecyclede pallet op de markt is gekomen. Deze pallet betreft de Kunststof Circular Hygiëne H-2.O pallet, welke is voorzien van lichtgewicht materiaal en de exacte Euro afmeting: 80x120cm. Deze hygiëne pallet is food approved. Hij wordt ook wel een food pallet genoemd. De pallet is makkelijk herbruikbaar en volledig recyclebaar, waardoor de pallet zeer gebruiksvriendelijk is voor ondernemingen wie haar Co2-footprint willen verkleinen. De pallet is zeer geschikt voor automatische transportsystemen. Last but not least: bij het inleveren van kapotte pallets van dit type, ontvangt u nog steeds een vergoeding! Wij kunnen deze volledig recyclen.

Duurzame pallet

Bekijk hier de food approved pallet

Duurzame pallets kopen?

Wanneer u duurzame pallets wilt kopen bent u bij de Palletcentrale aan het juiste adres. Neem contact op met onze medewerkers. Zij vertellen u graag meer over ons assortiment en hoe u pallets kunt inzetten en tegelijkertijd uw CO2-footprint kunt verkleinen.