EPAL Nederland & Palletcentrale, gegarandeerd kwaliteit

EPAL-Nederland

Wat doet EPAL Nederland

EPAL Nederland is een sterke en gerenommeerde naam wanneer het aankomt op duurzame kwaliteit in het vervoer van goederen. Kwaliteitscontroles en kwaliteitsgaranties dragen hier aan bij. EPAL Europallets zijn zeer belangrijk voor de logistieke keten, de grote aanwezigheid van de Europallets toont dit aan.

De organisatie EPAL Nederland waarborgt de kwaliteit van deze pallets binnen en buiten Nederland. De organisatie heeft een dicht netwerk van productie en reparatiepunten. De Palletcentrale heeft voor haar reparatievestigingen aansluiting gezocht bij EPAL Nederland en is op deze manier gekwalificeerd en gecertificeerd voor het repareren van EPAL Europallets, waarbij de kwaliteit na reparatie weer naar het hoogste niveau wordt gebracht.

EPAL: Constante kwaliteitsgarantie

EPAL is opgericht in 1991. Sindsdien heeft EPAL zich gestort op het uitbreiden en beveiligen van het succesvolle open poolingsysteem voor pallets, beschikbaar in uiteenlopende uitvoeringen.

Palletproducenten en reparateurs kunnen van Epal licenties verstrekt krijgen. Deze licenties worden permanent en onafhankelijk gecontroleerd door externe testorganisaties (Bureau Veritas, MÁV-REC Kft., China Certification & Inspection Group CCIC). Op deze manier wordt de kwaliteit gewaarborgd  Op deze manier bewerkstelligd EPAL  een constant hoge kwaliteit van EPAL pallets en gaasboxen, over de hele wereld.

De Palletcentrale heeft licenties van EPAL om werkzaamheden aan EPAL Europallets uit te voeren.

Onafhankelijke controles

Voor EPAL is het niet genoeg dat alleen de organisatie zelf garant staat voor de kwaliteit. Daarom vindt EPAL Pallets het noodzakelijk dat de internationale pool van EPAL pallets wordt onderworpen aan onafhankelijke kwaliteitscontroles, deze worden gedaan door externe organisaties. Voor EPAL is dit de enige manier om een constante hoge kwaliteit te verwezenlijken. Het zijn niet zomaar testorganisaties waarmee EPAL werkt, het zijn enkele van de meest gerenommeerde kwaliteitsinspectiebedrijven ter wereld: Bureau Veritas, MÁV-REC Kft., China Certification & Inspection Group (CCIC).

Samen met deze inspectiebedrijven verzorgt EPAL een 100% naleving van de strikte constructie- en reparatienormen bij alle erkende productie- en reparatiebedrijven. De kwaliteitscontrolebedrijven werken onafhankelijk van EPAL. De examens die aangesloten productie en reparatie bedrijven van pallets moeten ondergaan vinden doorgaans plaats zonder voorafgaande aanmelding. Dit zorgt voor een hoge effectiviteit in kwaliteitsborging.

Palletcentrale is trots dat het met haar reparatievestigingen is aangesloten bij EPAL Nederland. Als totaalpartner in het palletbeheer hebben wij kwaliteit hoog in het vaandel staan. De aansluiting bij EPAL Nederland helpt ons bij het waarborgen van de kwaliteit in onze producten.