Informatie over wegafsluitingen A29

In de periode juni t/m begin augustus 2023 zal er onderhoud plaats gaan vinden aan de Haringvlietbrug, waardoor deze voor genoemde periode gesloten zal zijn. Na dit onderhoud zal er aansluitend tot eind augustus onderhoud aan de Heinenoordtunnel verricht worden.

Het genoemde onderhoud gaat, ondanks de vakantieperiode, zorgen voor enorme vertragingen. Zoals u kunt zien op deze informatiepagina, heeft dit effect op een groot gebied.

De Palletcentrale heeft reeds maatregelen genomen om vertragingen zoveel mogelijk te voorkomen en tevens lopen er nog diverse onderzoeken. Waaronder het creëren van een extra koppelterrein voor onze trailers en/ of verschuiven van interne arbeidstijden.

Korte Samenvatting

Wilt u graag onderstaande informatie in één overzicht bekijken? Klik dan op onderstaande link waarin alle informatie over de wegwerkzaamheden van de Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel wordt weergegeven.

Informatie voor klanten over de afsluitingen van de A29_NL

Waar?

Het onderhoudt vindt plaats aan de A29

De Haringvlietbrug & De Heinenoordtunnel

Wanneer?

Werkzaamheden Haringvlietbrug in 2023

 • 9-6-2023 t/m 28-7-2023
 • Dicht voor al het wegverkeer (beide richtingen, uitloop mogelijk t/m 4 augustus)

Werkzaamheden Heinenoordtunnel in 2023

 • 28-4-2023 t/m 8-5-2023
  • Dicht voor al het wegverkeer (beide richtingen)
 • 5-8-2023 t/m 7-8-2023
  • Dicht richting Bergen op Zoom
 • 7-8-2023 t/m 1-9-2023 5:00
  • Dicht voor al het wegverkeer (beide richtingen)

Renovatie Haringvlietbrug

De Haringvlietbrug is al bijna 60 jaar oud en door de steeds groter wordende verkeersintensiteit in aantallen en gewicht is de brug toe aan een grote renovatie. Gezien de ligging van de brug waarbij het Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland met elkaar verbindt is het een belangrijke spil in ons wegennetwerk. Hierom is de renovatie behoorlijk ingrijpend qua drukte voor de omliggende wegen in met name Noord-Brabant en Zuid-Holland. Via de onderstaande button kunt u een korte video bekijken waarin de renovatie van de Haringvlietbrug namens Rijkswaterstaat volledig wordt uitgelegd.

Renovatie Heinenoordtunnel

In de komende jaren worden veel wegen, tunnels en bruggen gerenoveerd. De Heinenoordtunnel is daar één van en ook als een van de eerste aan de beurt. De tunnel is net als de Haringvlietbrug onderdeel van de A29. Ook de Heinenoord is al meer dan 50 jaar oud en met gemiddeld zo’n 110.000 voertuigen per dag een belangrijke tunnel in ons wegennetwerk. Bekijk de video van Rijkswaterstaat via onderstaande button. Hierin wordt uitgelegd wanneer, hoe en waarom de renovatie plaats gaat vinden.