Jubileumjaar zeer geslaagd

Palletcentrale

2019; het jaar dat de onderneming haar 50-jarig bestaan vierde is in alle opzichten een zeer geslaagd jaar geworden. De autonome omzetgroei bedroeg 5% in 2019. De verkochte aantallen pallets zijn in 2019 ook met 5% gestegen. Er zijn ruim 13% meer overtollige pallets opgekocht en opgehaald bij bedrijven.

“In 2019 hebben onze klanten ervoor gezorgd dat er 1.572.000 bomen zijn bespaard door gebruikte pallets in te kopen.”

Initiatieven

In het jubileumjaar zijn mooie initiatieven uitgerold;

  • Er zijn maar liefst 2.700 zonnepanelen op de daken van de verschillende vestigingen aangebracht. Deze genereren een opbrengst van 855.000 KWh aan duurzame stroom per jaar.
  • Op de vestiging in Noord-Holland is een volledig automatische Epal Europallet sorteerlijn in gebruik genomen.
  • In Moerdijk is een volledig automatische sorteerlijn in gebruik genomen met maar liefst 20 afvoerbanen.
  • De voortgaande groei en de noodzaak tot optimale logistieke flexibiliteit in de gehele Benelux heeft ervoor gezorgd dat er 24 nieuwe trailers zijn aangeschaft in 2019. Dit geeft ons de mogelijkheid kleinere orders weg te brengen en op te halen. Tevens wordt hierdoor het uitvoeren van grote totaalpakketten bij internationale klanten nog eenvoudiger; nieuwe pallets, gebruikte pallets en de afvoer van overtollige pallets. De klanten krijgen alle mogelijkheden aangeboden.
  • De extra aandacht die is besteed aan de online verkopen via de webshop hebben in 2019 een positieve invloed gehad op de omzetgroei.