Omzet Palletcentrale bereikt recordhoogte

De omzet van de Palletcentrale bereikte in 2016 een recordhoogte.

De Palletcentrale boekte in 2016 een recordomzet van 29,7 miljoen euro. De marktleider in gebruikte en nieuwe pallets overtreft met een omzetstijging van 9,4% alle verwachtingen. Deze stijging werd veroorzaakt door een toename van het verkochte aantal pallets van ruim 17%. De Palletcentrale groeit hiermee al 5 jaar harder dan de markt. In totaal werden er vorig jaar 5,3 miljoen pallets verkocht een stijging van maar liefst 17,2% t.o.v. 2015.

Afzet pallets

 

Gestelde doelen overtroffen

Het doel van 8% omzetgroei dat de Palletcentrale begin vorig jaar stelde is hiermee ruimschoots gehaald.
Het doel van 10% meer aantallen, was al behoorlijk ambitieus, het behaalde resultaat van maar liefst 17,2% meer pallet aantallen is ronduit fantastisch.

Intern en extern groeibeleid

Naast commerciële slagkracht was de omzetgroei en de groei van de verkochte aantallen mogelijk dankzij een intern groeibeleid. De Palletcentrale durft te investeren in rijdend materieel, productiecapaciteit uitbreiding, droog-capaciteit, online marketing en nieuwe mensen. Kansen zien voordat ze zich uitbetalen zorgt ervoor dat een jarenlange sterke groei in goede banen wordt geleid.
De groei komt zowel uit de Nederlandse als Belgische markt. Onze aanpak heeft ertoe geleid dat wij goede en mooie klanten aan ons weten te binden in Nederland en België.
De diversiteit van het klanten portfolio is de afgelopen jaren sterk uitgebreid, De Palletcentrale is actief in vrijwel alle bedrijfssectoren. De laatste jaren is een duidelijke “spin- off”  te zien  in de mogelijkheid voor onze klanten gebruik te maken van het totaal pakket. Nieuwe pallets, gebruikte pallets en opkoop van overtollige pallets. 1 aanbieder, 1 contactpersoon en 1 administratieve stroom. 1 pallet aanbieder die de klant volledig ontzorgt.

Wil je meer informatie ontvangen neem dan contact met ons op, telefoon +31 (0)168-357010 of mail naar info@palletcentrale.nl