Palletcentrale is trots op haar chauffeurs!

Een betrouwbare levering van pallets is één van de zekerheden die de Palletcentrale haar klanten biedt. Dit kunnen wij niet doen zonder onze chauffeurs. Wij zijn trots op het team dat dagelijks voor ons de weg op gaat. Ondanks de tekorten binnen deze beroepsgroep hebben wij een betrouwbaar team van chauffeurs. We zijn altijd op zoek naar nieuw talent om dit team aan te vullen.

Groeiend chauffeurstekort in de transportsector

In de afgelopen jaren is er een groeiend tekort aan chauffeurs te constateren in de transportsector. Op een korte onderbreking tijdens de coronapandemie in 2020 na is het te kort aan vrachtwagenchauffeurs gegroeid, waardoor één op de drie bedrijven in Nederland kampen met personeelstekorten als het gaat om chauffeurs. Er kunnen steeds meer coronamaatregelen geschrapt worden en dit zorgt ervoor dat de economie steeds meer terugkomt op het oude niveau van voor de pandemie, met als gevolg dat er meer vrachtwagenchauffeurs in de transportsector nodig zijn.

Wat zijn de oorzaken van het chauffeurstekort?

Eén van de oorzaken waar het tekort aan chauffeurs mee te maken heeft is de algemene vergrijzing die in Nederland plaats vindt. In 2012 was bijvoorbeeld één op de honderd chauffeurs ouder dan 65 jaar, waar dit nu in 2021 één op de twintig vrachtwagenchauffeurs is. Dit probleem speelt dan ook niet alleen in Nederland, maar in heel Europa. Daarnaast wordt er geconstateerd dat de jongeren zich niet geroepen voelen om als chauffeur aan de slag te gaan. Ook het percentage vrouwen die actief zijn in de transportsector is laag en zit op dit moment (nog) niet in een noemenswaardige groei. Toch wordt er wel geprobeerd om het vak aantrekkelijker te maken door campagnes te houden en het beroep onder de aandacht te brengen bij jongeren en vrouwen, loonstijgingen die vastgelegd zijn in de nieuwe cao’s en wordt er ingezet op doorleermogelijkheden.

De chauffeurs van De Palletcentrale

Ook de Palletcentrale bevindt zich in de transportsector en voert dagelijks vele transporten uit van pallets die naar haar klanten vervoerd worden. Elke werkdag gaan er zo’n 30 vrachtwagens van de Palletcentrale de weg op door heel Nederland vanuit alle vestigingen. De Palletcentrale heeft ondanks het tekort aan chauffeurs een betrouwbare groep chauffeurs die zorgen voor een continue levering van pallets bij onze klanten. Wij zijn trots op onze chauffeurs en dankbaar voor de werkzaamheden van alle chauffeurs die werkzaam of betrokken zijn bij de transporten van het bedrijf. Maar wij zijn ook altijd op zoek naar nieuw talent!

Het team met chauffeurs van de Palletcentrale versterken?

Ben jij in het bezit van een CE-rijbewijs en wil jij werkzaam zijn voor de marktleider in de Benelux op het gebied van inkoop, reparatie en verkoop van gebruikte en nieuwe pallets. Bekijk in dat geval onze vacature en solliciteer, zodat jij binnenkort met een vracht pallets van de Palletcentrale op de weg te vinden bent!