Palletcentrale realiseerde in 2020 samen met klanten enorme positieve bijdrage aan CO₂-footprint

In 2020 heeft de Palletcentrale met het opkopen van 2 miljoen overtollige pallets een geregistreerde CO₂-besparing van 7.522.190 kg gerealiseerd. Gelijk aan 9.897.607 vrachtwagenkilometers. Met de verkoop van 4 miljoen gebruikte pallets werd de CO₂-footprint van de klanten van de Palletcentrale positief beïnvloed door een reductie van 64.513.707 kg CO₂, gelijk aan 84.886.236 vrachtwagenkilometers.

Houten pallets onderdeel circulaire economie

Houten pallets zijn een wezenlijk onderdeel van de circulaire economie. Met het verkopen van pallets aan de Palletcentrale dragen bedrijven een steentje bij aan de circulaire economie en dus ook aan het milieu. Bedrijven die met de Palletcentrale zaken doen voor de opkoop van overtollige pallets komen dan ook in aanmerking voor een CO₂-besparingscertificaat. Hierin worden de CO₂-besparingscijfers helder en duidelijk weergegeven.

Het CO₂-besparingscertificaat is een officieel document, ontworpen in samenwerken met CE Delft. Het kan direct opgenomen worden in het milieujaarverslag van een onderneming.

Verkoop overtollige pallets aan de Palletcentrale en ontvang een CO₂-besparingscertificaat.

Wanneer u overtollige pallets verkoopt aan de Palletcentrale draagt u ook uw steentje bij aan de circulaire economie. Door de verkoop van uw pallets realiseert u samen met ons een CO₂-besparing. Om die reden mogen wij u aan het einde van het jaar een CO₂-besparingscertificaten toesturen. Neem contact met ons op over de mogelijkheden. Wij vertellen u graag meer.