EPS pallet informatie: Alles wat u moet weten over een EPS pallet

Een EPS pallet komt u ook tegen onder de naam Airdex pallet. Deze pallet is gemaakt van piepschuim balletjes en voldoet aan de HACCP-eisen. Zoekt u een pallet voor de voedingsmiddelenindustrie en de luchtvaart? Kies dan voor de EPS pallet van Palletcentrale. Hiermee transporteert u moeiteloos bevroren en gekoelde producten. 

Specificaties van de EPS pallet 

De pallet EPS heeft de volgende specificaties: 

  • Type pallet: EPS piepschuim 
  • Draagvermogen: ca 1000 kg  
  • Eigen gewicht: ca. 3 kg 
  • Bovendek: dicht 
  • Afmeting: 80x120x15 cm of 100×120 cm 
  • Pompwagen geschikt: ja 

Afmetingen van de EPS pallet 

De EPS pallet is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. Kies bij Palletcentrale voor een EPS pallet van 80×120 cm of een piepschuim pallet van 100×120 cm.   

Gewicht van de EPS pallet 

Het eigen gewicht van de EPS pallet is ongeveer 8,5 kg.  

De voor- en nadelen van de EPS pallet 

De EPS pallet is geschikt voor export, kent vrijwel geen gevoeligheid voor omgevingstemperatuur en is schokabsorberend. Hoewel het eigen gewicht amper 3 kg is, kunt u de pallet tot maar liefst 1000 kg belasten. Deze pallet is hygiënisch en vuilafstotend en heeft een gesloten bodem. Dit maakt hem tot een geschikte pallet bij een vuile of vochtige vloer. Betaalbaar en functioneel. Daarmee kent deze pallet eigenlijk alleen maar voordelen. 

De kenmerken 

EPS pallets zijn gemaakt van geëxtrudeerd polystyreen, oftewel piepschuim. Voorzien van een gesloten bodem, licht van gewicht en belastbaar tot 1000 kg. Deze pallet wordt in de luchtvaart gebruikt en in de voedingsmiddelenindustrie. Vanwege de ongevoeligheid voor omgevingstemperatuur en de hoge mate van hygiëne is het een geschikte pallet voor export. 

Waar kan ik EPS pallets inleveren? 

Palletcentrale biedt u als klant de hoogste prijs voor uw gebruikte EPS pallets. Snel en eenvoudig te regelen met onze pallet opkoop. Kijk direct bij onze aanbiedingen of er nog iets van uw gading bij zit.  

Hoeveel EPS pallets passen er in een trailer? 

Hoeveel EPS pallets er in een trailer passen is afhankelijk van het formaat en type trailer. Twijfelt u aan het gebruik van uw trailer of heeft u vragen over de hoeveelheid pallets die u hiermee kunt transporteren? Kom dan even in contact met Palletcentrale en laat u van goed advies voorzien. 

Wat is de prijs van een EPS pallet? 

De EPS pallet is bij Palletcentrale verkrijgbaar in 2 maten en vindt u als:  

  • Gebruikte EPS pallet 100×120 cm; deze koopt u vanaf 4,95 exclusief BTW 
  • Gebruikte EPS pallet  80x 120 cm; deze koopt u vanaf 4,95 exclusief BTW 

Kies voor korting en maak gebruik van staffelprijzen bij grotere afnames.   

Vind de beste pallet voor uw toepassing 

De beste pallet kan in uw situatie de EPS pallet zijn, maar het is ook mogelijk dat er een andere pallet is die beter bij uw transport- en vervoerswerkzaamheden past. Wij maken het u eenvoudig door onze filtermogelijkheden. U ziet direct welke pallets voorradig zijn, welke afmetingen ze hebben en wat de belastbaarheid is. Voor de beste pallet gaat u naar Palletcentrale.nl.