ESD pallet informatie: Alles wat u moet weten over een ESD pallet

De lichtgewicht ESD pallet is gemaakt van antistatisch kunststof en daarmee geschikt voor het opslaan en transporteren van elektronische componenten. Hoewel deze pallet een laag eigen gewicht heeft, is hij hoog belastbaar. Deze pallet wordt dan ook voor wereldwijd transport ingezet. 

Specificaties van de ESD pallet 

De pallet ESD specificaties zijn: 

  • Type pallet: blokpallet 
  • Draagvermogen: ca 1000 kg  
  • Eigen gewicht: ca. 8,5 kg 
  • Bovendek: open 
  • Afmeting: 80×120 cm of 100×120 cm 
  • Pompwagen geschikt: ja 

Afmetingen van de ESD pallet 

De ESD pallet is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. De kleinste versie heeft een afmeting van 80×120 cm en de grootste meet 100×120 cm.   

Gewicht van de ESD pallet 

Het eigen gewicht van de ESD pallet is ongeveer 8,5 kg.  

De voor- en nadelen van de ESD pallet 

De ESD pallet van kunststof is sterk, licht van gewicht en gemaakt van elektrisch geleidend materiaal. Hiermee worden elektrostatische ladingen voorkomen en worden eventueel aanwezige ladingen afgevoerd. Voorzien van beveiligingsrand en geschikt voor export wereldwijd.   

De kenmerken 

ESD pallets zijn voorzien van een boven- en onderdek die beide open zijn. Verder heeft de pallet 3 sleden en is hij geschikt  voor het gebruik met een pompwagen. De pallets voldoen aan de ISPM15 norm en hoeven geen HT-behandeling te ondergaan.  

Waar kan ik ESD pallets inleveren? 

Palletcentrale is als marktleider altijd op zoek naar bruikbare ESD pallets. Online vult u het opkoopformulier in om via onze pallet opkoop de beste prijs voor uw gebruikte ESD pallets te ontvangen. Grotere partijen van 50 pallets of meer halen we graag bij u op locatie op. Het enige dat we nodig hebben, is een heftruck ter plaatste. Voor geringere hoeveelheden vanaf 15 vragen wij u deze zelf bij ons in te leveren. Dit kan op elke vestiging van Palletcentrale.   

Hoeveel ESD pallets passen er in een trailer? 

Niet elke trailer heeft dezelfde ruimte voor het plaatsen van uw pallets. Begin met het in kaart brengen van uw vracht en kijk welke trailer hiervoor het beste inzetbaar is. Onze medewerkers staan voor u klaar. Stel ze uw vragen of vraag om advies over de hoeveelheid pallets die u in uw trailer kwijt kunt. Neemt u hiervoor even contact met Palletcentrale op? 

Wat is de prijs van een ESD pallet? 

De ESD pallet is verkrijgbaar in 2 maten, namelijk:  

  • ESD pallet 100×120 cm; deze koopt u vanaf 37,50 exclusief BTW 
  • ESD pallet 80x 120 cm; deze koopt u vanaf 35,95 exclusief BTW 

Maak gebruik van onze staffelprijzen en bespaar zo eenvoudig op uw pallets. Geef direct bij uw bestelling door of u aanvullende producten nodig heeft en u kunt de complete bestelling snel tegemoet zien.  

Vind de beste pallet voor uw toepassing 

De beste pallet hoeft niet per sé de ESD pallet te zijn. Voorkom dat u te dure of niet functionele pallets inzet voor uw transport en vergelijk onze pallets onderling. Door online te filteren op afmeting, materiaalsoort en het gewenste draagvermogen, komt de beste pallet al snel naar voren.