H1 pallet informatie: Alles wat u moet weten over een H1 pallet

De H1 kunststof pallet is GS1 gecertificeerd en hierdoor geschikt voor het transport binnen de vlees- en levensmiddelenindustrie. Bij het gebruik van een pallet is het belangrijk om u te verdiepen in het gewicht, de toepassing en het draagvermogen. Palletcentrale voorziet u van alle informatie, zodat u de juiste keuze maakt.

Specificaties van de H1 pallet

  • Merk: Euro
  • Afmeting: 120×80
  • Bovendek: open
  • Onderdek: 3 onderlatten
  • Sleden: 3 bovenlangs en palletsledes gesloten
  • Voorzien van stapelrand
  • Gewicht: 18 kg
  • Draagvermogen: 1000 kg in palletstellingen
  • Stapelmogelijkheid: 21

Afmetingen van de H1 pallet

De H1 pallet van 120×80 cm heeft een hoogte van 16 cm. De pallet is bovendien voorzien van opstaande randen die respectievelijk 7 of 9 mm hoog zijn. Hierdoor zijn ze goed te stapelen en wordt verschuiven voorkomen.

Gewicht van de H1 Pallet

De H1 pallet weegt 18 kg is tot 1250 dynamisch belastbaar, heeft een draagvermogen van maar liefst 1000 kg in palletstellingen en een statische belastbaarheid tot 500 kg.

De voor- en nadelen van de H1 pallet

De voordelen van de duurzame H1 pallet zijn het vermogen voor opslag van 4 stapelbakken van 40×60 cm. De duurzame kunststof garandeert een lange levensduur en is intensief te reinigen. Doordat de klossen en de palletsleden zijn dichtgelast, krijgen stof, zand en vuil geen kans. Deze lichtgewicht pallet is in staat een zware lading te dragen. Nadeel van de H1 pallet is de prijs. Deze ligt aanzienlijk hogere dan de houten pallets. Eenmaal beschadigd, kan de H1 pallet ook niet gerepareerd worden. De productie van kunststof pallets vraagt bovendien meer energie, waardoor de uitstoot van CO2 hoger ligt.

De kenmerken

De H1 is voorzien van een GS1 keurmerk. Dit type pallet is voorzien van centreernokken die het bijdragen aan probleemloos  vervoeren, stapelen en opslaan. De extra versteviging op diverse punten maakt hem tot een betrouwbare pallet voor het transport in de levensmiddelenindustrie. De kunststof is bestand tegen temperaturen die uiteenlopen van -40 tot +70 graden Celsius. De pallet is pompwagen geschikt.

Waar kan ik H1 pallets inleveren?

Palletcentrale levert niet alleen H1 pallets, maar neemt ook uw gebruikte pallets in via onze pallet opkoop. Heeft u minder dan 50 gebruikte H1 pallets, die u wilt verkopen? Lever deze dan in bij een vestiging van Palletcentrale. Voor hoeveelheden boven de 50 stuks komen we ze naar wens in heel Nederland en België bij u ophalen. Vul hiervoor het opkoopformulier in. Wij vragen u ervoor te zorgen dat de pallets veilig gestapeld klaarstaan. Hierbij mogen de stapels maximaal 17 pallets bevatten. Een heftruck ter plaatse is nodig om de H1 pallets te vervoeren.

Hoeveel H1 pallets passen er in een trailer?

Van het type H1 pallet passen er 612 in een trailer.

Wat is de prijs van een H1 pallet?

Palletcentrale biedt zowel nieuwe als gebruikte H1 pallets aan. De prijs voor een nieuwe H1 pallet begint vanaf 49,95 exclusief BTW. Voor een gebruikte pallet begint de prijs vanaf 34,25 exclusief BTW.

Vind de beste pallet voor uw toepassing

Bent u op zoek naar een pallet voor het transporteren van uw goederen? Kom met ons in contact en laat u adviseren voor de beste pallet voor uw toepassing. Als marktleider op het gebied van zowel nieuwe als gebruikte pallets, staan wij graag voor u klaar.