Houtvezelpallet informatie: Alles wat u moet weten over een houtvezelpallet

De houtvezelpallet is samengesteld uit oud hout van onder andere pallets en kisten. Deze duurzame variant koopt u bij Palletcentrale, uw marktleider als het om pallets gaat.  Verkrijgbaar in diverse afmetingen en een draagvermogen dat uiteenloopt van 200 kg tot maar liefst 1200 kg. 

Specificaties van de houtvezelpallet 

Palletcentrale biedt deze handzame houtvezelpallets aan als nieuwe uitvoering, gebruikt of 1e keus. Met de aanschaf van een dergelijke pallet bent u verzekerd van een pallet met: 

  • Een draagvermogen van 200-1250 kg 
  • Een afmeting van 40×60 cm tot 114×114 cm 
  • Nieuwe en gebruikte varianten 
  • Duurzaam geperste houtvezels 
  • Direct geschikt voor gebruik in Europa 
  • Nestbaar en stapelbaar  

Afmetingen van de houtvezelpallet 

De kleinste houtvezelpallet in onze webshop heeft een afmeting van 40×60 cm. De grootste variant heeft een maatvoering van 114×114 cm.  

Gewicht van de houtvezelpallet 

Het eigen gewicht van de houtvezelpallet is slechts een paar kilo, terwijl u er moeiteloos tussen de 200 en 500 kg aan gewicht op kwijt kunt.  

De voor- en nadelen van de houtvezelpallet 

Een voordeel van de houtvezelpallet is de duurzaamheid. De pallet is namelijk gemaakt van gebruikt, geperst hout dat hiermee direct aan de ISPM15 norm voldoet. Bijkomende voordelen zijn het lichte eigen gewicht en de mogelijkheid om het veel gewicht te dragen. Bovendien zijn ze nestbaar, waardoor u ruimte bespaart. Door hun lichte gewicht zijn ze vooral in de luchttransport goed te gebruiken. Een nadeel van een dergelijke pallet is dat ze droog moeten worden bewaard om beschadiging te voorkomen. Eenmaal beschadigd, zijn ze niet meer te repareren. 

De kenmerken 

Houtvezelpallets herkent u aan de typerende houtvezels. Deze zijn samengeperst, waardoor een sterke, lichtgewicht pallet ontstaat. Afhankelijk van de toepassing kiest u voor een kleine variant met een relatief laag draagvermogen van 200 kg of de zwaarste uitvoering die maar liefst  1250 kg aankan. Met hun geschiktheid voor een pompwagen is het een gebruiksvriendelijke pallet. 

Waar kan ik houtvezelpallets inleveren? 

Palletcentrale biedt u de mogelijkheid om gebruikte houtvezelpallets tegen een vergoeding van de hand te doen. Hiervoor maakt u eenvoudig gebruik van onze pallet opkoop. Voor aantallen hoger dan 50  komen wij deze met ons eigen transport bij u ter plaatse ophalen. Gaat het om kleinere hoeveelheden meer dan 15? Wij verzoeken u deze bij een vestiging van Palletcentrale zelf af te geven. Per ingenomen pallet ontvangt u van ons een mooie vergoeding. 

Hoeveel houtvezelpallets passen er in een trailer? 

Hoeveel houtvezelpallets u kwijt kunt, wordt bepaald door het type trailer dat u gebruikt en het formaat van de pallets. Wij helpen u graag om te bepalen hoeveel u kwijt kunt u uw trailer. Neemt u hiervoor contact met ons op? 

Wat is de prijs van een houtvezelpallet? 

Een nieuwe houtvezelpallet van 40×60 koopt u bij ons al voor 3,10 euro exclusief BTW. Naarmate de pallet groter is, loopt de prijs op tot 16,30 euro voor een nieuwe zware houtvezelpallet met een afmeting van 100×120 cm. Kies voor grote hoeveelheden en bespaar zo eenvoudig via onze staffelprijzen. 

Vind de beste pallet voor uw toepassing 

Is de houtvezelpallet voor u de beste keuze of is er wellicht een betere pallet voor uw transport inzetbaar? Door online te filteren op draagvermogen, afmeting en producttype is de beste pallet voor uw toepassing snel gevonden. Kijk ook eens bij onze aanvullende producten en geef direct uw complete bestelling aan ons door.