Balkpallet informatie: Alles wat u moet weten over een balkpallet

De balkpallet is zeer geschikt voor het veilig vervoeren van zware objecten. Verkrijgbaar in diverse afmetingen en zowel gebruikt als nieuw koopt u ze snel en eenvoudig bij Palletcentrale. 

Specificaties van de Balkpallet 

Palletcentrale heeft als marktleider diverse uitvoeringen van balkpallets in het assortiment. Hierdoor maakt u gebruik van: 

  • Draagvermogen variërend van 200-1200 kg 
  • Open of gesloten bovendek 
  • Nieuw of gebruikte balkpallet 
  • Tweeweg pallet 
  • Pallet geschikt voor zwaardere lading 

Afmetingen van de Balkpallet 

De kleinste balkpallet heeft een afmeting van 60×100 cm, terwijl de grootste balkpallet maar liefst 120×180 cm groot is. In onze webshop vinkt u eenvoudig uw keuze bij de filters aan, waardoor de door u gewenste pallets zichtbaar worden. 

Gewicht van de Balkpallet 

De pallets verschillen onderling niet alleen in grootte, maar ook in categorie. Zo heeft een balkpallet zwaar een eigen gewicht van 18 kg tegenover een lichtgewicht pallet die nog geen 10 kg weegt. 

De voor- en nadelen van de Balkpallet 

De keuze in balkpallets is groot en dat maakt dat er veel keuze is als het gaat om functionaliteit, constructie en draagkracht. Nadelig voor het gebruik van houten balkpallets is de invloed van buitenaf op het hout. Bij goed gebruik en verzorging, zullen de balkpallets meerdere keren gebruikt kunnen worden.   

De kenmerken 

Balkpallets zijn herkenbaar aan de tweeweg insteek, waarbij het om de lengte gaat. Dit is een duidelijk verschil met de blokpallets die aan alle vier de zijden benaderbaar zijn.  

Waar kan ik Balkpallets inleveren? 

Palletcentrale biedt u als klant de optie tot zowel het verkopen als kopen van pallets. Bruikbare pallets nemen wij graag van u over via onze pallet opkoop. Afhankelijk van het aantal dat u aanbiedt, komen we ze bij u halen of kunt u ze zelf inleveren op de vestiging van Palletcentrale bij u in de buurt. Voor meer dan 50 balkpallets komen wij met ons eigen vervoer graag bij u op locatie om de nog bruikbare pallets tegen een vergoeding van u over te nemen. Helaas is het voor kleinere aantallen voor ons niet mogelijk om dit bij u weg te halen. Wel kunt u partijen van 15 of meer pallets zelf bij ons afleveren. 

Hoeveel Balkpallets passen er in een trailer? 

Door de diversiteit in afmeting en de inzet van uiteenlopende trailers is niet zomaar antwoord te geven op deze vraag. Weet u welke trailer u gebruikt en welke balkpallets u toepast voor uw transport?  Kom dan in contact met ons, dan gaan we u helpen om dit in kaart te brengen. 

Wat is de prijs van een Balkpallet? 

Palletcentrale hanteert voor een de kleinste gebruikte balkpallet van het formaat 60×100 cm een prijs vanaf 4,95 exclusief BTW. Koopt u bij ons de grootste variant van 120×180 dan begint de prijs bij 8,95 euro exclusief BTW. Dit is afhankelijk van het type. Wij wijzen u graag op de mogelijkheid van staffelprijzen. Hoe groter de aantallen die u koopt, hoe meer korting u van ons krijgt. 

Vindt de beste pallet voor uw toepassing 

Neem gerust een kijkje bij de verschillende balkpallets die wij u aanbieden. Selecteer in onze webshop op het formaat en vink aan hoeveel draagvermogen uw balkpallet moet hebben en de keuze wordt direct een stuk eenvoudiger bij Palletcentrale.