IPPC Pallets

IPPC Pallets zijn houten pallets die het IPPC-merkteken bevatten. Dit merkteken wordt op een pallet aangebracht nadat een HT-behandeling is uitgevoerd. Pallets krijgen deze behandeling vanwege de ISPM15 eis.

De ISPM15-eis wijst op de verplichting voor houten pallets waardoor iedere pallet die buiten de Europese Unie geëxporteerd of geïmporteerd wordt een Heat Treatment (HT) of Dielectric Heating (DH) behandeling moet ondergaan. Na een HT-behandeling krijgt de pallet het IPPC-merkteken. Lees meer over de ISMP15 eis.

De Palletcentrale is een geregistreerde leverancier en mag zowel de behandeling als de markering van het IPPC merk toepassen. Iedere leverancier krijgt een uniek 3-cijferig registratienummer toegekend, die in het IIPC-merkteken worden toegepast. De Palletcentrale heeft voor de locaties Moerdijk en Sas van Gent een registratienummer, dit zijn NL-103 en NL-203. Deze vindt u terug op de door ons behandelde pallets.

IPPC Pallets kopen

Bij de Palletcentrale kunt u IPPC pallets kopen tegen scherpe prijzen. Wanneer jij op zoek bent naar HT-pallets die voldoen aan de ISPM15-eis en dus de IPPC markering hebben. Neem dan contact met ons op via tel. nummer 0031 168 357015 of stuur een e-mail

Meer over IPPC

Het International Plant Protection Convention (IPPC) heeft de ISPM15 opgesteld met de titel “richtlijnen voor het reguleren van houten verpakkingsmaterialen in de internationale handel”. Deze is opgesteld om te voorkomen dat ongedierte en schadelijke organismen zich verspreiden door transport van houten verpakkingen. In houten verpakkingen kan ongedierte meeliften. Omdat er steeds meer goederenverkeer is wordt het ongedierte ook steeds verder over de wereld verspreid. Als het ongedierte parasitair is kan dit leiden tot ziektes in planten en bomen. Bossen worden op deze wijze beschermd door ongedierte uit het buitenland.