ISPM15 pallet informatie

ISPM15 pallet informatie: Alles wat u moet weten over een ISPM15 pallet 

De ISPM15 houten pallet voldoet aan de eisen die worden gesteld voor ex- of import van goederen buiten de Europese Unie. Een ISPM15 pallet heeft een hittebehandeling ondergaan die voorkomt dat levend ongedierte bij het transport meelift. 

Specificaties van de ISPM15 pallet 

Palletcentrale voelt als marktleider de verantwoordelijkheid voor veilig transport. De ISPM 15 pallets die u bij ons koopt is dan ook voorzien van het IPPC merkteken. Dit betekent dat er een hittebehandeling is uitgevoerd en de pallet gegarandeerd voldoet aan de gestelde eisen. 

  • Merk: EPAL  
  • Draagvermogen: 6000 kg 
  • Afmeting 80x120x14,4 cm 
  • Pompwagen geschikt: ja 
  • Materiaal: hout 
  • Stapelbaar: 17 pallets per stapel 

Afmetingen van de ISPM15 pallet 

De EPAL Europallet heeft een afmeting van 80×120 cm en is 14,4 cm hoog.  

Gewicht van de ISPM15 pallet 

Het gewicht van een Europallet ISPM15 pallet is 23 kg. Deze pallet kent een draagvermogen van maar liefst 1500 kg.  

De voor- en nadelen van de ISPM15 pallet 

De ISPM15 pallet kent vele voordelen. Zo is de EPAL Europallet uitwisselbaar als het gaat om de euro palletpool. Dit is te danken aan de HT behandeling die elke nieuwe pallet ondergaat. Van ongedierte is bij dit type pallet geen sprake. Behalve hun geschiktheid voor transport zijn ze ook zeer geschikt voor het tonen of opslaan van producten. Een nadeel van deze pallets is de schuld die kan ontstaan als de pallet als ruilpallet wordt ingezet. Is er geen ruilmogelijkheid, dan ontstaat er een palletschuld.  

De kenmerken 

De houten ISPM15 pallets van EPAL hebben allen een HT-behandeling ondergaan. Hierdoor zijn ze geschikt voor in- en export buiten de Europese Unie. De hoge draagkracht in combinatie met de hittebehandeling maakt deze blokpallet tot een gewilde ruilpallet. 

Waar kan ik ISPM15 pallets inleveren? 

Palletcentrale neemt gebruikte ISPM15 pallets met regelmaat in. Dit verloopt bij ons via onze pallet opkoop. Afhankelijk van het aantal pallets dat u wilt verkopen, komen wij de pallets bij u halen of levert u ze zelf af op een vestiging van Palletcentrale. Meer weten over de mogelijkheden van pallet opkoop? Kom dan in contact met onze medewerkers.  

Hoeveel ISPM15 pallets passen er in een trailer? 

Hoeveel ISPM15 pallets u in uw trailer kunt vervoeren, hangt af van het type trailer dat u inzet voor het transport en de afmeting van de gekozen pallet. Leg bij twijfel even contact met ons, dan kijken we samen naar uw situatie.  

Wat is de prijs van een ISPM15 pallet? 

Palletcentrale biedt nieuwe en gebruikte houten gebruikte ISPM15 pallets al via de webshop. De prijs voor een nieuwe ISPM15 pallet van 80×120 cm begint bij 16,95 euro exclusief BTW. Voor een gebruikte pallet begint de prijs bij 14,65 euro exclusief BTW. 

Vind de beste pallet voor uw toepassing 

Is de ISPM15 EPAL pallet voor u de beste keuze? Bestel deze dan direct met palletranden of andere aanvullende producten. Weet u niet zeker of dit in uw situatie de beste optie is? Filter online op gebruikte en nieuwe pallets, vink de gewenste afmeting en het draagvermogen aan en de geschikte mogelijkheden zijn direct inzichtelijk.