Kartonnen pallet informatie: Alles wat u moet weten over een kartonnen pallet

De karton pallet van golfkarton is niet alleen 100% recyclebaar, maar ook geschikt voor export buiten Europa. Deze lichtgewicht pallet is verkrijgbaar in meerdere afmetingen en uitvoeringen en bij Palletcentrale verkrijgbaar. 

Specificaties van de kartonnen pallet 

  • Merk: Kraftpal en Kaypal 
  • Afmeting: 40x60cm tot 100×120 cm 
  • Bovendek: gesloten 
  • Gewicht: 0-20 kg 
  • Draagvermogen: 100-600 kg 
  • Stapelmogelijkheid: 17 pallets per stapel 

Afmetingen van de kartonnen pallet 

De kartonnen pallet van 40×60 cm is een displaypallet met een hoogte van 13 cm.  De karton pallet van 100×120 cm heeft een hoogte van 12 cm.  

Gewicht van de kartonnen pallet 

De grootste kartonnen pallet weegt zelf minder dan 10 kg, terwijl hij met gemak 600 kg kan dragen.  

De voor- en nadelen van de kartonnen pallet 

De voordelen van de kartonnen pallet zijn het lichte gewicht ten opzichte van de Europallets. Ook het gemak waarmee u ze inzet voor transport buiten Europa is een pluspunt. Bij Palletcentrale zijn ze in 2-weg en 4-wegs insteek verkrijgbaar. Een HT behandeling is bij dit type pallet niet nodig omdat voor het vervaardigen van de pallet 100% natuurlijk golfkarton wordt gebruikt. U zet ze moeiteloos in voor transport per vliegtuig of vrachtwagen. Als nadeel van de kartonnen pallet kan worden gemeld dat ze uitsluitend nieuw worden verkocht. Met hun lage aanschafprijs hoeft dit echter geen probleem te zijn. 

De kenmerken van de kartonnen pallet 

De karton pallet  is verkrijgbaar als 2-wegs en 4-weg pallet. Voor een hoger draagvermogen is het verstandig om de 2-wegs karton pallet in te zetten. Hier staat tegenover dat deze iets lastiger te verplaatsen is. Neem gerust contact op met onze afdeling klantenservice, als u twijfelt over de juiste keuze. 

Waar kan ik kartonnen pallets inleveren? 

Palletcentrale levert uitsluitend nieuwe kartonnen pallets. Heeft u nog andere types gebruikte pallets die voor u overbodig zijn? Wij nemen die tegen een vergoeding graag van u over via onze online pallet opkoop. Heeft u minder dan 50 pallets, die u aan ons wilt verkopen? Lever deze dan zelf in bij een van onze vestigingen, waar u direct uw vergoeding per pallet ontvangt. Voor hoeveelheden hoger dan 50 stuks komen we ze graag bij u ophalen. Als u ervoor zorgt dat de pallets veilig gestapeld klaarstaan en er ter plaatse een heftruck beschikbaar is, nemen wij ze direct van u over.  

Hoeveel kartonnen pallets passen er in een trailer? 

Voor het vervoeren van kartonnen pallets in een trailer is het type trailer doorslaggevend voor het aantal kartonnen pallets. Kijk eerst welk type trailer u gaat gebruiken en neem dan contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag. 

Wat is de prijs van een kartonnen pallet? 

Palletcentrale biedt nieuwe karton pallets aan voor een prijs die afhankelijk is van de afmeting van de pallet. De kleinste uitvoering karton pallet van 40×60 cm varieert bij ons van 3,10 exclusief BTW tot 3,79 euro exclusief BTW. De grootste uitvoering van 100×120 cm begint bij een prijs van 9,95 euro exclusief BTW. De duurste en zwaarste uitvoering kost 12,90 euro exclusief BTW.  

Vind de beste pallet voor uw toepassing 

Heeft u een pallet nodig voor export buiten Europa en zoekt u hiervoor een betaalbare pallet die volledig recyclebaar is? Kies dan voor de karton pallets van Palletcentrale.