Kunststof pallet informatie: Alles wat u moet weten over een kunststof pallet

De kunststof pallet kent de nodige voordelen ten opzichte van een houten pallet. Kunststof pallets van Palletcentrale zijn verkrijgbaar in meerdere maten en diverse soorten plastic. Van ESD pallets tot nieuwe en gebruikte pallets van kunststof bieden wij als marktleider uitkomst. 

Specificaties van de kunststof pallet 

  • Draagvermogen: 200-1700 kg 
  • Afmeting: 40×60 cm tot 114×114 cm 
  • Materiaal: kunststof 
  • Bovendek: open of gesloten 
  • Onderdek: open of gesloten 
  • Producttype: blokpallet, EPS pallet 
  • Nestbaar: ja 

Afmetingen van de kunststof pallet 

De kunststof pallet varieert in afmetingen, beginnend bij 40×60 cm en eindigend bij een kunststof pallet van 114×114 cm. 

Gewicht van de kunststof pallet 

Het gewicht van een kunststof pallet varieert van 1,6 kg tot 24 kg. 

De voor- en nadelen van de kunststof pallet 

Een kunststof pallet is breed inzetbaar. Wij bieden kunststof pallets voor lichte export, maar ook pallets voor vriesruimtes en hoogbouwstellingen. Een behandeling tegen ongedierte is niet nodig want ze voldoen standaard aan de ISPM15 eisen. Waar houten pallets kunnen splinteren, is dat bij een kunststof pallet niet aan de orde. Ze zijn bovendien eenvoudig te reinigen, nemen geen vocht op en zijn nestbaar. Hierdoor nemen ze minder plek in beslag. Als nadeel moet worden genoemd dat een beschadigde pallet van kunststof niet gerepareerd kan worden. 

De kenmerken 

Een kunststof pallet hebben een fraaie uitstraling, ze zijn van goede kwaliteit en bestand tegen een stootje. Door de vele kunststof materialen is er voor elk budget een geschikte pallet verkrijgbaar bij Palletcentrale. Een dergelijke pallet kent een lange levensduur, mits u het draagvermogen goed in de gaten houdt. 

Waar kan ik kunststof pallets inleveren? 

Palletcentrale biedt u een vergoeding voor gebruikte kunststof pallets. Hiervoor hebben wij onze pallet opkoop in het leven geroepen. Het aantal pallets dat u voor verkoop aanbiedt, is hierbij belangrijk. Grotere aantallen van meer dan 50 stuks haalt Palletcentrale met eigen transport bij u ter plaatse af. Voor stapels pallets van 15 tot 50 is het mogelijk deze bij elke vestiging van ons in te leveren.  

Hoeveel kunststof pallets passen er in een trailer? 

Hoeveel kunststof pallets u vervoert in uw trailer hangt af van het formaat van de pallets, maar ook van het formaat van uw trailer. Zeker weten dat uw vervoer soepel verloopt? Neem dan even contact met ons op.  

Wat is de prijs van een kunststof pallet? 

Een gebruikte kunststof pallet is zonder meer het goedkoopst bij Palletcentrale. De kleinste uitvoering van 40×60 cm koopt u nieuw al vanaf 5,25 euro exclusief BTW. Kiest u voor een gebruikte variant, dan begint de prijs hiervan bij 4,75 euro. De exacte prijs is afhankelijk van het type pallet. 

Vind de beste pallet voor uw toepassing 

Ook bij kunststof pallets is het belangrijk om stil te staan bij uw gebruik. Alleen dan weet u zeker dat de draagkracht voldoet en uw transport vlekkeloos verloopt. Neem in alle rust een kijkje bij onze kunststof pallets en filter niet alleen op nieuw of gebruikt, maar ook op formaat en het draagvermogen van de pallet.