Pallet reparatie – Hoe repareert men pallets?

Houten pallets repareren

Houten pallets zijn bijzonder milieuvriendelijk en recyclebaar. Wanneer de pallets kapot zijn is pallet reparatie mogelijk tot in originele staat. Pallets die niet meer te repareren zijn dienen als grondstof voor de groene stroommarkt. De Carbon Footprint van houten pallets is zeer duurzaam en voordeliger dan van kunststof pallets.

De Palletcentrale verkoopt jaarlijks ruim vier miljoen gebruikte pallets. In de gehele Benelux haalt de Palletcentrale enorme aantallen gebruikte pallets op. Op iedere vestiging staan automatische palletsorteerlijnen. Er vindt een sortering plaats van de pallets die wij inkopen en opkopen. Er zijn hierbij 4 stromen te onderscheiden, namelijk:

  • Hele pallets; Het uitsorteren geschiedt op afmeting en type pallet
  • Te repareren kapotte pallets
  • Niet te repareren pallets
  • Incourante maten en schroot

Hele pallets

Het uitsorteren van de hele pallets vindt plaats op basis van afmeting en type pallet. Aansluitend komen deze pallets op voorraad en kunnen direct weer hergebruikt worden.

Te repareren pallets

Pallets die kapot zijn worden gerepareerd. De te repareren pallets gaan naar de werkplaatsen waar men de kapotte planken en/of blokken vervangt door nieuwe onderdelen. Dit is voornamelijk handwerk, iedere reparatie is anders en uniek. Na het repareren ondergaan deze pallets een kwaliteitscontrole. Aansluitend gaan deze de voorraad in en zijn wederom beschikbaar voor onze klanten.

Niet te repareren pallets

Het repareren van pallets is uit economisch oogpunt niet altijd haalbaar. Na het afvoeren van deze pallets vindt versnippering plaats tot grondstof voor:

  • Het opwekken van duurzame energie
  • Het vervaardigen van spaanplaat en andere hout geperste materialen.

Incourante maten en schroot

Maten die niet inzetbaar zijn op de Europese markt vallen onder de noemer incourante maten en/of schroot. Onder schroot pallets vallen incourante pallets gemaakt van B-hout  en plaatmateriaal. Dit materiaal valt niet te recyclen voor het opwekken van duurzame energie. Tevens is het niet mogelijk om van deze pallets spaanplaat te maken. Daarom moet voor de afvoer van incourante maten en schroot een vergoeding worden betaald.

Op de aanbiedingen pagina van de Palletcentrale vindt u mooie functionele pallets van een incourante maat. Allemaal pallets die prima te gebruiken zijn voor het opslaan en vervoeren van kleine en grote goederen. Bent u niet gebonden aan een standaard palletmaat, maak dan gebruik van deze geweldige aanbiedingen. Allemaal goede en bruikbare pallets voor weinig geld. Er is enorm veel keuze en altijd beschikbaarheid.

Repareren van Europallets

De Palletcentrale heeft de vereiste EPAL licenties om Europallets te kunnen repareren. Ieder volgens de EPAL norm gerepareerde europallet is te herkennen aan de controle nagel. Een pallet die niet meer te repareren is wordt vernietigd.

Repareren van kunststof pallets

Plastic pallets zijn vaak geproduceerd met gerecycled kunststof. Naast houten pallets zet men in sommige sectoren ook kunststof pallets in, echter reparatie van een plastic pallet is niet mogelijk. Daarom wordt een kapotte plastic pallet vaak volledig gerecycled om hier een nieuwe pallet uit te vervaardigen.

Heeft u kapotte pallets staan neem dan contact met de Palletcentrale op voor de mogelijkheden.