Palletranden, hoe en waarvoor te gebruiken?

Wat zijn Palletranden?

Palletranden worden ook wel opzetranden genoemd. Palletranden zijn geschikt om op een pallet te plaatsen en op elkaar te stapelen.

De hoogte van de palletranden is 20 cm, deze kan bestaan uit 1 plank of 2 planken van 10cm hoog. Een palletrand (1 of meerdere op elkaar) plaatst u op een blokpallet. Op deze manier is een kist te maken in de gewenste hoogte.

Palletranden zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De afmetingen 80 x 120cm en 100 x 120cm worden het meest gebruikt, echter zijn ze ook verkrijgbaar in 60x80cm. Bij de Palletcentrale vindt u een compleet assortiment aan Palletranden zowel nieuw als gebruikt met of zonder ISPM15 behandeling.

Een palletrand kan gemaakt zijn uit Scandinavisch hout (altijd uit 1 stuk), of uit Baltisch hout (meestal gemaakt van 2 planken a 10cm). Een goede rand is voorzien van ijzeren hoeken van voldoende staaldikte. Goedkopere varianten hebben dunnere stalen hoeken, deze buigen sneller om.

Hoe gebruikt u een pallet rand?palletrand

Met een palletrand verandert u een pallet in een kist. Palletranden zijn stapelbaar dus met een palletrand bent u flexibel in het bepalen van de hoogte. U kunt per 20 cm de hoogte bepalen van de “kist”of “bak”. Met de opzetranden kunt u een zeer geschikte exportverpakking maken. Losse onderdelen kunnen op deze manier uitstekend worden vervoerd.

Palletranden dienen voor vele doeleinden. Houten palletranden zijn ideaal om goederen los op een pallet te leggen, bijvoorbeeld in een magazijnstelling. De palletrand is stevig.

Opzetranden kunt u gebruiken in combinatie met z.g.n. vakverdelers. U verdeelt hiermee het totale oppervlakte in kleinere compartimenten . Omdat de randen opvouwbaar zijn nemen de randen niet veel ruimte in beslag. Dus gebruikt u ze niet kost het weinig ruimte in het magazijn.

De randen zijn onderling goed stapelbaar. De meest gangbare gebruikshoogte is 3 a 4 randen op elkaar gestapeld. Met een dichte deksel sluit u de “kist”. Hierdoor kan er geen stof, vocht of vuil bij de goederen komen. Ook bestaat de mogelijkheid de pallets en randen 2 tot 3 hoog te stapelen (in de opstelling pallet- palletrand – pallet – palletrand). Hiervoor zijn kunststof hoekprofielen bij de Palletcentrale te verkrijgen.

Waar worden opzetranden gebruikt?

In de volgende branches komt u vaak palletranden tegen:

  • Elektrotechnische groothandel
  • Machine onderdelen
  • Automotive

ISPM15 Palletranden

Palletranden kunnen ook HT (HeatTreated) geleverd worden conform ISPM15 richtlijnen. Bij het exporteren buiten Europa is dit een vereiste. Twijfelt u of palletranden wel of niet behandeld dienen te zijn? Lees dan de eisen per land door.