Pallettransport, hoe werkt dat?

Een pallet verzenden, hoe doet u dat? Wanneer u pallets aanschaft, is het meestal de bedoeling dat deze woorden gebruikt om goederen te verzenden. Er zijn verschillende manieren waarop deze verzending kan plaatsvinden. Meestal wordt een pallet met goederen verstuur per:

  • Vrachtwagen
  • Zeecontainer
  • Vliegtuig

Pallettransport per vrachtwagen

Wegtransport is een flexibele en snelle oplossing. U kunt kiezen uit Groupage / LTL (Less than truck load) of FTL (Full truck load).

  • Groupage / LTL: Indien u geen trucklading vol hebt kunt u kiezen voor groupage. U betaalt aan de hand van het aantal palletplaatsen en de afstand die gereden moet worden.
  • FTL: Kunt u een volle vrachtwagen gebruiken kiest u voor FTL. De transport tarieven worden bepaald aan de hand van het aantal kilometers.

Hoeveel pallets passen in een vrachtwagen

Binnen Europa is de Europallet de standaard. Echter een officiële EPAL Europallet is alleen noodzakelijk indien er van het ruilsysteem gebruik gemaakt wordt. Indien dit niet het geval is volstaat ook een andere pallet van 1200 x 800mm zonder het EPAL keurmerk.

Om te berekenen hoeveel pallets er in een vrachtwagen passen is het aantal m2 laadruimte van een vrachtwagen van belang. Een palletplaats berekent u door de lengte en de breedte (in centimeters) van de laadruimte te vermenigvuldigen. Deel dit vervolgens door 9600 en u komt op het aantal palletplaatsen uit (uitgaande van europallets 800x1200cm).

Pallettransport per vliegtuig

Indien snelheid geboden is kan gebruik gemaakt worden van luchtvracht. Luchtvrachtzendingen kunnen zowel per passagiersvliegtuig, combivliegtuig of vrachtvliegtuig verstuurd worden.

Wanneer mogelijk worden zendingen meegestuurd met passagiersvliegtuigen. Bij deze vluchten gelden vaak goedkopere pallettarieven en ze zijn sneller dan per vrachtvliegtuig. Bovendien vliegen passagiersvluchten vaker en gaat ze nagenoeg overal ter wereld heen. De randvoorwaarde voor zendingen die meegaan met passagiersvluchten is dat pallets met goederen dan maximaal 160 centimeter hoog mogen zijn.  Bij combivluchten en reguliere vrachtvliegtuigen zijn de afmetingen voor palletplaatsen ruimer. Hierbij mogen de pallets met goederen maximaal 240 centimeter hoog zijn. Pallet transport tarieven zijn afhankelijk van de in te nemen palletplaatsen, het gewicht van de pallets incl. lading, de doorlooptijd en de afstand.

De Palletcentrale heeft speciale vliegtuigpallets in het assortiment, deze pallets zijn zo ontworpen dat zij optimaal in het vrachtruim van het vliegtuig geplaatst kunnen worden. Geen verlies van kostbare ruimte dus. Neem contact met ons op en laat u optimaal adviseren over onze vliegtuigpallets.

Pallettransport per schip

Vervoer over zee per container is de gunstigste manier van internationaal pallet transport voor wat betreft de verhouding tussen snelheid, veiligheid en prijs. De meest voorkomende container types zijn:

  • 20ft GP container
  • 40ft GP container
  • 40ft HC container

Hoeveel palletplaatsen in een container?

Standaard 20ft container: 9-10 standaard pallets (1000 x 1200) of 11 Euro pallets (800 x 1200)

Standaard 40′ container: 20 tot 21 Standaard pallets 1000 x 1200 mm  of 23 tot 24 Euro pallets 800 x 1200 mm

40′ High cube container: 20 tot 21 Standaard pallets 1000 x 1200 mm  of 23 tot 24 Euro pallets 800 x 1200 mm

Lees hier uitgebreid hoeveel pallets er in een container passen.

De meest ideale pallets voor het beladen van containers zijn vierkante maten. Veel gebruikte maten zijn de 114 x 114 cm pallet en de 115 x 115 cm pallet. Ook de palletmaat 110 x 110 cm kan hiervoor worden ingezet. Sinds de introductie van de CP pallet zijn de CP3 (114 x 114 cm), CP5 (75 x 115 cm), CP8 (114 x 114 cm) en de CP9 (114 x 114 cm) uitermate geschikt voor het beladen van containers.

Veel van onze aanbieding pallets zijn zeer geschikt voor het beladen van containers. De maatvoering van onze aanbieding pallets zijn veelal gebaseerd op transport in een container.  Ook hebben deze pallets een aantrekkelijke prijs. Verder moet de lading in de container vaak vastgezet of gestuwd worden. Wij hebben altijd pallets op voorraad die hiervoor ingezet kunnen worden. Deze zgn. stuwpallets zijn gemaakt uit non-wood en voldoen geheel aan de ISPM 15 eisen voor export. Onze stuw pallets zijn goed, goedkoop en altijd voorradig. Neem contact met ons op en wij geven u de beste en goedkoopste oplossing.

Vracht tarieven zijn afhankelijk van de in te nemen palletplaatsen, het gewicht en de afstand.