Poolpallet informatie: Alles wat u moet weten over een poolpallet

De poolpallet is een Europallet die ter verhuur wordt aangeboden aan andere bedrijven. U herkent een dergelijke pallet aan het logo van het bedrijf dat de pallets verhuurt. Ook heeft dit type pallet een specifieke kleur. Met een poolpallet heeft u een pallet die bij beschadiging zijn waarde niet verliest. 

Specificaties van de poolpallet 

Een poolpallet wordt niet zoals andere pallets tegen andere lege pallets verhuurd. Na gebruik worden deze namelijk door de verhuurder weer opgehaald. Kenmerkend voor de poolpallet zijn: 

 • Merk: EPAL 
 • Afmeting van 80×120 cm of 100×120 cm 
 • Aanwezigheid van logo van de verhuurder 
 • Specifieke herkenbare kleur 
 • Ontworpen door verhuurder of onafhankelijke palletfabrikant 

Afmetingen van de poolpallet 

De poolpallet die voor verhuur worden aangeboden hebben in de meeste gevallen een afmeting van 100×120 cm of 80×120 cm.  

Gewicht van de poolpallet 

Het gewicht van de poolpallet varieert en is afhankelijk van het formaat van de pallet. Wel is afgesproken dat een Europallet een last van 200 kg moet kunnen dragen. Hierbij is een gelijkmatige verdeling van belang.  

De voor- en nadelen van de poolpallet 

Kiezen voor een poolpallet brengt de volgende voordelen met zich mee: 

 • U verlaagt actief de impact op het milieu 
 • Er is een grote mate van beschikbaarheid en flexibiliteit 
 • Van verborgen kosten is geen sprake 
 • Controle na gebruik waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft 

De kenmerken 

De poolpallet is altijd in goede conditie doordat deze na gebruik in een servicecenter wordt gecontroleerd op kwaliteit en industrienormen. Bij beschadiging worden ze daardoor eerst hersteld. Een poolpallet heeft een opvallende, specifieke kleur en u treft op de pallet ook een logo van de verhuurder aan. Vrijwel alle poolpallets hebben een afmeting van 80×120 cm of 100×120 cm. De meest bekende poolpallets zijn: 

 • IPP pallets 
 • CHEP pallets 
 • LPR pallets 

Waar kan ik poolpallets inleveren? 

Omdat deze pallets eigendom blijven van de verhuurder is het zaak deze partij te benaderen voor het ophalen van uw poolpallets. Voor andere gebruikte pallets bieden wij u de mogelijkheid tot onze pallet opkoop. Snel en eenvoudig uw pallets voor een goede prijs van de hand doen, doet u bij Palletcentrale. 

Hoeveel poolpallets passen er in een trailer? 

Hoeveel poolpallets in een trailer passen, hangt af van het formaat van de pallet. Ook is het formaat van uw trailer belangrijk voor het bepalen van de opslagruimte. Wij helpen u graag bij het bepalen van de mogelijkheden. Even contact met ons opnemen is voldoende om dit te realiseren.  

Wat is de prijs van een poolpallet? 

Maakt u gebruik van een nieuwe poolpallet, dan is de prijs ongeveer 20 euro. De vraag en aanbod hebben invloed op het bedrag. Zelfs als u een gebruikte poolpallet inzet, zal deze nog een aanzienlijke waarde vertegenwoordigen, omdat ze door een EPAL erkende reparateur worden hersteld. 

Vind de beste pallet voor uw toepassing 

Twijfelt u of het gebruik van een poolpallet in uw geval raadzaam is? Laat u door onze medewerkers voorlichten en neem contact met ze op. U kunt er altijd voor kiezen om houten pallets of  kunststof pallets bij ons in de webshop te bestellen.