Wegwerppallet informatie: alles wat u moet weten over een wegwerppallet

Een wegwerppallet is perfect als u een betaalbare export pallet zoekt die geen hoge draagkracht heeft. Ook als u een pallet gebruikt voor een eenmalige vracht biedt dit type pallet uitkomst. Betaalbaar als ze bij Palletcentrale zijn, is een dergelijke blokpallet geschikt voor gebruik in meerdere transportsituaties. Benieuwd welke kenmerken de wegwerppallet heeft?

Specificaties van de wegwerppallet

  • Afmetingen: van 60×100 cm tot 115×130 cm
  • Draagvermogen van 200 tot 700 kg
  • Uitvoering: blokpallet en balkpallet

Afmetingen van de wegwerppallet

Gebruikte wegwerppallets zijn bij Palletcentrale verkrijgbaar in uiteenlopende afmetingen. De kleinste wegwerppallet is 60×100 cm en de grootste wegwerppallet heeft een formaat van 115×130 cm. Met zoveel verschillende afmetingen koopt u bij ons altijd een geschikte wegwerppallet voor uw gebruik.

Gewicht van de wegwerppallet

Het gewicht van een wegwerppallet hangt af van het formaat van de pallet. Gemiddeld weegt een wegwerppallet tussen de 6,5 en 15 kg.

De voor- en nadelen van een wegwerppallet

De voordelen van een wegwerppallet zijn het lichte gewicht en de betaalbaarheid. Dit maakt ze erg geschikt voor eenzijdig transport. Voor vervoer naar het buitenland is een wegwerppallet een goede keuze. Nadeel van een wegwerppallet is het feit dat de pallet minder stevig is dan een europallet omdat de pallet gemaakt is van resthout. Hierdoor kunnen ze maar een beperkte hoeveelheid gewicht dragen.

De kenmerken

Een wegwerppallet is een open blokpallet of balkpallet. Door de open constructie is het mogelijk de pallet van 4 zijden op te tillen. De wegwerppallets hebben in veel gevallen een HT-behandeling ondergaan, waarmee ze voldoen aan de ISPM-15 eis. De pallet is per definitie licht van gewicht, verkrijgbaar in meerdere afmetingen en betaalbaar. Bij Palletcentrale koopt u ze eenvoudig online.

Waar kan ik wegwerppallets inleveren?

Wegwerppallets worden vaak maar een paar keer gebruikt. Toch neemt Palletcentrale ook gebruikte pallets in. Laat het ons weten als gebruikt wilt maken van onze pallet opkoop. Afhankelijk van de hoeveelheid levert u ze zelf bij ons in of komen wij ze bij u op locatie afhalen.

Hoeveel wegwerppallets passen er in een trailer?

De afmeting van de wegwerppallets is bepalend voor het aantal dat in een trailer past. Hoe hoger ze gestapeld kunnen worden, hoe meer pallets u in een trailer vervoert. Neem voor advies gerust contact met ons op.

Wat is de prijs van een wegwerppallet?

De prijs van een wegwerppallet ligt bij Palletcentrale onder de 5 euro exclusief BTW. De goedkoopste  gebruikte wegwerppallet kost 3,50 euro exclusief BTW. De duurste gebruikte wegwerppallet heeft u al voor 4,95 euro exclusief BTW in uw bezit. De exacte prijs wordt bepaald door de afmeting en de hoeveelheid die u afneemt. Bij Palletcentrale vindt u onze staffelprijzen overzichtelijk weergegeven. Hoe groter de afname van het aantal pallets, hoe meer korting u van ons ontvangt.

Vind de beste pallet voor uw toepassing

Bij Palletcentrale vindt u snel en eenvoudig de wegwerppallet in de door u gewenste afmeting. Palletcentrale heeft altijd een grote voorraad pallets, zodat u nooit lang hoeft te zoeken naar wegwerppallets van het juiste formaat. Vraag ons om een maatwerk offerte of stel ons al uw vragen. Met onze 100% beschikbaarheidsgarantie en een hoge klanttevredenheid, biedt Palletcentrale altijd uitkomst.