Food Pallets; hygiënische kunststof pallets voor de voedselindustrie

Voor bedrijven in de voedselindustrie is hygiëne een belangrijk aspect van de bedrijfsvoering. Kunststof food pallets, of hygiëne pallets, worden veel gebruikt door bedrijven die actief zijn in de voedselindustrie. Er zijn meerdere kunststof pallets die specifiek ontwikkeld zijn voor voedselcontact. In ons assortiment vind je de Circular Hygiëne Pallet H-2.O en de H-1 pallet.

Circular Hygiëne Pallet H-2.O

kunststof hygiene pallet food approved

De Circular Hygiëne Pallet H-2.O is een food pallet die recent ontwikkeld is. Hij is geproduceerd uit PP materiaal  afkomstig uit herverwerking van materiaal dat vrijkomt bij de productie van cleanroom productie van verpakkingen zoals bekers en trays die in direct contact komen met voedsel. Dit materiaal heeft goedkeuring voor zelfs direct voedselcontact en heeft de benaming EVAL LT-182-B.

De Circular Hygiëne pallet H-2.0 is dus niet alleen geschikt voor voedselcontact, maar ook circulair. Een argument dat steeds belangrijker wordt. Het materiaal waarvan dit type food pallet wordt gemaakt is oorspronkelijk bedoeld voor productie van bekers en trays van een duurzame toepassing met een lifecycle van 10 jaar. Een perfecte re-use.

Voordelen van de H-2.0 pallet

  • Met zijn 12,5 kg is deze pallet ca. 30% lichter dan de industrie standaard en 43% goedkoper afhankelijk van inlevering van de pallet voor recycling na de levensduur van 10 jaar.
  • Hergebruik van hoogwaardige PP virgin materialen oorspronkelijk ingezet voor productie van eenmalige PP verpakkingen in de voedselindustrie.

Deze pallet is een kans voor bedrijven actief in de food industrie om vooruit te lopen op alle wetgeving in Europa, door ook voor hun secundaire food approved verpakking de overstap te maken naar een circulair product, de 100% gerecyclede duurzame circulaire H-2.0 pallet. Bijkomend voordeel is het retourbedrag dat men krijgt bij inlevering van kapotte pallets. De kapotte pallet vertegenwoordigd een bedrag voor de grondstof (12,5 kg x de retourprijs per kg).

H1 Hygiëne pallet

Naast de voorgenoemde pallet kunt u bij de Palletcentrale ook terecht voor de traditionele hygiëne pallet: H1 pallet. De H-1 pallet is een stevige heavy duty pallet, die wordt geproduceerd uit HDPE virgin grondstoffen. Van oudsher zijn H1 pallets de standaard norm voor pallets in de Europese levensmiddelenindustrie. Deze pallet heeft een goedkeuring voor direct voedselcontact via Gs1 certificatie. Alleen pallets met het GS1 keurmerken mogen officieel EURO H1 pallets worden genoemd. De pallet weegt 18 kg.

Voordelen H1 pallet

  • Heavy Duty pallet
  • Van oudsher standaard in de industrie