Een EcoVadis gold medal voor de Palletcentrale

Met veel trots kondigen we aan dat de Palletcentrale de prestigieuze EcoVadis Gold Medal 2023 heeft ontvangen! EcoVadis geeft de Palletcentrale hiermee de erkenning voor haar inzet op het gebied van duurzaamheid en verantwoord ondernemerschap.

Deze erkenning bevestigt verder de positie van de Palletcentrale als marktleider op het gebied van duurzaam ondernemen in de pallethandel.

Welke eisen stelt EcoVadis?

EcoVadis beoordeelt de prestaties van deelnemers ten aanzien van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Beeldmerkvoerders, waaronder de Palletcentrale, krijgen een score voor de onderwerpen ‘Milieu, ‘Ethiek, ‘Arbeids- & Mensenrechten’ en ‘Duurzame inkoop’. Dit maakt het ambitieniveau van leveranciers inzichtelijk voor inkopers. De individuele eisen om een score te behalen zijn afhankelijk van het land en de sector waarin de beeldmerkvoerder zich bevindt.

Het behalen van de Gold Medal benadrukt de toewijding van de Palletcentrale aan duurzaam ondernemerschap, goede arbeidsomstandigheden, ethisch gedrag én duurzame inkoop!

Eindscore voor de Palletcentrale

De Palletcentrale eindigt met deze Gold Medal in het 95e percentiel van de bedrijven die in onze sector actief zijn. Hiermee behalen we 71/100 punten binnen EcoVadis. We zijn meer dan trots op deze mooie score en het bijbehorende certificaat. Het moedigt ons alleen maar aan om onze inspanningen op het gebied van sociale en ecologische duurzaamheid voort te zetten.

 

Meer achtergrond informatie over EcoVadis vind je hier.