Nieuwe pallets nog efficiënter geproduceerd bij de Palletcentrale

Nieuwe pallets worden bij de Palletcentrale op grote schaal geproduceerd. Dit doen wij sinds 2012 op onze productielocatie in Sas van Gent.
De Palletcentrale marktleider is in de Benelux marktleider op het gebied van gebruikte pallets, maar ziet het marktaandeel nieuwe pallets ook steeds verder groeien.

Continue vernieuwingen bij het productieproces voor nieuwe pallets

Het gehele technische bedrijfsproces is constant onderhevig aan veranderingen, de gehele ultra moderne productie lijn voor nieuwe pallets is opgebouwd uit modulaire elementen. Het grote voordeel hiervan is dat deze elementen continue vervangen kunnen worden zodat de nieuwste technische ontwikkelingen toegepast kunnen worden.

De afgelopen jaren zijn er diverse modulaire elementen vervangen in de productielijn door betere, efficiëntere en snellere modules. Zo zijn bijvoorbeeld in 2015 de volgende modules geïmplementeerd:

  • supersnelle inktjet printer module
  • carrousel stapel module

Nieuwe dekkenmachine

Nu wordt er wederom een innovatieve module bijgeplaatst.

Wij zijn op zoek naar (technische) verbeteringen in het gehele bedrijfsproces maar zeker in het productieproces. Onze machinebouwer Cama BV was op zoek naar een pionier om een ultra moderne, en nog niet eerder op de markt verschenen, dekkenmachine in gebruik te nemen. Deze dekkenmachine heeft een dubbele output.

In samenwerking met onze Cama BV hebben wij deze modificatie in onze productielijnen geïmplementeerd.
Deze modificatie leid tot een output van nieuwe pallets die gemiddeld 10% hoger is, met minimale omsteltijden. De netto output wordt hierdoor verhoogd.

Bent u geïnteresseerd naar hoe onze productielijn er in zijn totaliteit uitziet? Wij nodigen u graag uit voor een bedrijfsbezoek!
Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Dekken machine 5 Dekken machine 4 Dekken machine 3 Dekken machine 2