2020 ook voor Palletcentrale een turbulent jaar

2020 was een turbulent jaar met de intrede van Covid-19 en een houtmarkt die flink onder druk kwam te staan. Bij een terugblik op 2020 kunnen wij niet anders dan benoemen dat Covid-19 ook op de resultaten van de Palletcentrale zijn invloed heeft gehad. De groeicijfers waren minder hoog dan vooraf verwacht, maar we zijn trots dat wij als Palletcentrale Groep toch nog een kleine groei hebben weten te realiseren. De omzetgroei bedroeg 0,5%, het aantal verkochte pallets steeg met 2,7%. Het aantal opgekochte pallets kende met 17% een mooie stijging.

Palletcentrale-grafiek-2020

Ondanks de invloed van Covid-19 hebben wij ook in 2020 nieuwe initiatieven uitgerold die het bedrijf én onze omgeving ten goede komen.

Duurzaamheid

De Palletcentrale heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan, ook in 2020 hebben wij weer nieuwe initiatieven uitgevoerd die ons duurzame beleid onderstrepen.

De Palletcentrale trad toe als partner tot de Circular Plastics Alliance, een nauw samenwerkingsverband van een breed scala aan bedrijven, die actief zijn in verschillende branches zoals de bouw-, logistiek-, verpakkings- en tuinbouwsector. Circular Plastics Alliance zet zich in om wereldwijd oplossingen voor duurzame verpakkingen te ontwikkelen en te produceren. Samen gaan we voor het ontwikkelen van innovatieve producten en nieuwe standaarden in de keten.

Bij onze vestiging Palletcentrale Noord Holland in Middenmeer is het gehele dak voorzien van zonnepanelen, in totaal maar liefst 350 stuks. Deze zijn goed voor het duurzaam opwekken van 106.000 KwH elektriciteit per jaar. In onze vestigingen Moerdijk en Sas van Gent waren eerder al zonnepanelen op de daken geplaatst.

Op onze productielocatie in Sas van Gent vervingen wij alle verlichting. Zowel in de loods als onder de overkappingen buiten maken wij nu gebruik van duurzame LED-verlichting welke zorgen voor een energiebesparing. Daarnaast biedt de nieuwe verlichting beter zicht voor onze werknemers.

In onze hoofdvestiging in Moerdijk introduceerden wij nieuwe afzuigsystemen, met als doel een nog grotere houtstofreductie te  creëren. Wij blijven doorlopend zoeken naar mogelijkheden om de werkomstandigheden van onze medewerkers te optimaliseren.

Automatisering

Binnen de Palletcentrale maken wij al onze processen zo efficiënt mogelijk. Dit doen wij onder meer door automatisering. In 2020 stapten wij over naar Microsoft Dynamics. Tevens vernieuwden wij onze webshop, om zo de online markt steeds beter te kunnen bedienen.