50- jarig jubileum Palletcentrale

De Palletcentrale is van oudsher gespecialiseerd in het in- en verkopen van gebruikte pallets. In 2012 is onze ultramoderne palletfabriek in Sas van Gent geopend. Daar worden ondertussen al ruim 2 miljoen nieuwe pallets per jaar geproduceerd. Hierdoor hebben wij alle disciplines in eigen hand. In 1969 ontstond het bedrijf door in de Rotterdamse havens pallets te verzamelen, deze vervolgens te sorteren en terug te leveren aan producenten van diverse consumentenartikelen. Voortgaande groei zorgde al snel voor de toename van het aantal vestigingen en de opening van onze hoofdvestiging in Moerdijk in 2000. Inmiddels verkoopt de Palletcentrale Groep 4 miljoen gebruikte pallets per jaar en rijden wij met 30 eigen vrachtwagens, wij hebben een eigen planning afdeling. Hierdoor wordt er snel geschakeld en zijn wij flexibel met inplannen van ritten en het ophalen van overtollige pallets.
De laatste paar jaar zijn wij ook online sterk vertegenwoordigt. In april 2018 werd onze nieuwe verbeterde webshop online gezet, hierdoor kunnen wij onze online-klanten nog beter bedienen. Naast ons uitgebreide assortiment, vindt u hier onze scherpe pallet aanbiedingen.

In 2019 is het eindelijk zover:

Het wordt een bijzonder jaar voor de Palletcentrale want wij vieren ons 50-jarig bestaan.
Al 50-jaar kijken we samen met onze klanten, vertegenwoordigd in alle bedrijfssectoren, naar de toekomst. Hoe beweegt de markt? Samen met onze klanten realiseren wij, al 50-jaar, de meest efficiënte palletoplossing. Oplossingen naar een betere performance realiseren wij door met onze klanten samen te werken. Slimme oplossingen en kostenbesparingen liggen vaak voor de hand. Optimalisatie van de logistieke processen, flexibiliteit en productspecificatie leiden direct tot meer efficiëntie en kostenverlaging. Een circulaire economie dat is de toekomst, houten pallets lenen zich daar uitstekend voor. Co2 besparing middels het inzetten van gebruikte pallets geeft enorme kansen voor onze klanten. De Palletcentrale geeft de Co2 besparing cijfers helder en overzichtelijk weer aan haar klanten.

Als marktleider bieden wij onze klanten:

  • Beschikbaarheid
  • Kwaliteit
  • Zekerheid
  • Het officieel en sluitende Co2 besparingscertificaat, in samenwerking ontworpen door CE Delft en direct toe te voegen aan het milieu jaarverslag.
  • Informatie over allerhande pallet vraagstukken.

Wij zorgen voor de totaaloplossing, “one-stop shop”. Alles in eigen hand. De klant weet precies met wie ze zaken doet.

Het 50-jarige jubileum zal het gehele jaar terug te vinden zijn op onze website en in de daarvoor aangepaste huisstijl. In het jubileum jaar staan weer tal van investeringen gepland om de voortgaande groei te blijven vormgeven. Zonnepanelen op alle daken op iedere vestiging om onze Co2 neutrale doelstellingen na te streven. Tevens nemen wij dit jaar deel aan de Logistics & Distribution in April in de Brabanthallen Den Bosch en de Transport & Logistics in Oktober in Antwerpen.