Palletcentrale gaat voor nog meer groene energie!

In 2020 wist de Palletcentrale nog meer groene energie op te wekken dan ooit te voren. Vorig jaar werd maar liefst 890.933 Kwh aan energie opgewekt door onze zonnepanelen. Wij plaatsten nieuwe zonnepanelen op de daken van onze vestigingen in Sas van Gent en Middenmeer.

Dit jaar willen wij wederom een stap maken. In het tweede kwartaal van 2020 worden de zonnepanelen in Moerdijk en Sas van Gent uitgebreid. Ook op de nieuwe overkappingen worden zonnepanelen geplaatst. Wij hopen dan de grens van 1.000.000 Kwh aan groene energie over te gaan! De investeringen in onze zonnepanelen passen goed binnen het duurzaamheidsbeleid dat de Palletcentrale al jaren voert.

Zonnepalen bij Palletcentrale Productie te Sas van Gent:

CO2 footprint

Binnen de Palletcentrale hebben wij meerdere duurzame initiatieven. Zo werd vorige week nog bekend gemaakt dat wij samen met onze klanten in 2020 een enorme CO₂-besparing hebben gerealiseerd. Door de in en verkoop van gebruikte pallets legt niet alleen de Palletcentrale een flinke duit in het duurzaamheidszakje, ook onze klanten dragen bij. Wij mogen onze klanten dan ook officiële besparingscertificaten uitreiken, direct toepasbaar in het milieuverslag.