CP1 pallet informatie: Alles wat u moet weten over een CP1 pallet

De afkorting CP staat voor Chemische Pallet. Een CP1 pallet is dus bij uitstek geschikt voor het transport van vloeibare stoffen, vaten en chemische producten binnen de chemische industrie. Palletcentrale voorziet  u van alle informatie zodat u zeker weet dat u met de CP1 pallet kiest voor de juiste optie voor uw gebruik.

Specificaties van de CP1 pallet

  • Merk: EPAL
  • Afmeting: 100×120 cm
  • Openingen zijkant: ja, 4-weg
  • Bovenlatten: 9
  • Sleden: 3
  • Pompwagen geschikt: ja
  • Gewicht: 18 kg
  • Draagvermogen van 1250 kg
  • Stapelmogelijkheid: 17 pallets per stapel

Afmetingen van de CP1 pallet

De CP1 pallet van 100×120 is de meest gebruikte pallet binnen de chemische industrie. Bovendien is de CP1 pallet voorzien 3 sleden en de 9 bovenlatten. Veiligheid en kwaliteit staan bij dit type pallet voorop. Koop uw CP1 pallet bij Palletcentrale, waar u ze met regelmaat ook tussen de aanbiedingen vindt. Zo bespaart u op de kosten en heeft u altijd een geschikte pallet ter beschikking.

Gewicht van de CP1 Pallet

De CP1 pallet 100×120 weegt 18 kg en heeft een draagvermogen van maar liefst 1250 kg.

De voor- en nadelen van de CP1 pallet

De voordelen van de CP1 pallet zijn het gemak waarmee deze gestapeld wordt en de geschiktheid voor een pompwagen. Dit maakt deze pallet tot een goede keuze voor transport binnen de chemische industrie. Nadeel is de kortere  levensduur van een houten CP1 pallet ten opzichte van een kunststof pallet. Bestel ook uw gebruikte CP1 pallet bij Palletcentrale en bespaar zo eenvoudig op uw kosten.

De kenmerken

De CP1 chemical pallet is voorzien van 4-weg openingen. De pallets zijn ontwikkeld met het oog op kwaliteit en veiligheid binnen de chemische industrie. De pallet heeft 2 sleden en 9 bovenlatten. Met het gebruik van een pompwagen is het mogelijk de pallets veilig en effectief te stapelen.

Waar kan ik CP1 pallets inleveren?

Palletcentrale verkoopt niet alleen CP1 pallets, maar u kunt bij ons ook terecht voor pallet opkoop. Heeft u tot 50 gebruikte CP1 pallets, die u wilt verkopen? Lever ze dan in bij de dichtstbijzijnde vestiging van Palletcentrale. Voor grotere hoeveelheden komen we ze graag bij u ophalen in heel Nederland en België. Vul eenvoudig het opkoopformulier in en zorg dat de pallets veilig gestapeld klaarstaan in stapels van maximaal 17 pallets. Ter plaatse hebben wij een heftruck van u nodig om de CP1 pallets te vervoeren.

Hoeveel CP1 pallets passen er in een trailer?

De afmeting van 100×120 maakt het mogelijk 26 pallets in een trailer te plaatsen. Met een beschikbare hoogte van 20 pallets is er in een trailer in totaal plaats voor 520 CP1 Pallets.

Wat is de prijs van een CP1 pallet?

De prijs van een CP1 pallet van 100×120 cm begint bij Palletcentrale bij 16,25 euro exclusief BTW. Voor een gebruikte pallet start de prijs vanaf 12,95 exclusief BTW. Palletcentrale beschikt over een grote voorraad, waardoor u altijd over de gewenste hoeveelheid CP1 pallets beschikt.

Vind de beste pallet voor uw toepassing

CP pallets zijn verkrijgbaar in 9 uitvoeringen. Elke afmeting is gekoppeld aan een cijfer. Voor de CP1 pallet geldt dat deze altijd wordt geleverd in de afmeting 100×120. Twijfelt u welke pallet voor uw werkzaamheden uitkomst biedt? Neem gerust contact met ons op voor advies en het stellen van vragen.