De hoogte van een pallet: alles wat u moet weten

Bent u benieuwd naar de hoogte van een pallet? Dan is dit artikel voor u. We hebben ook specifiek geschreven over de afmetingen van pallets. Maar in dit artikel focussen we ons dus specifiek op de pallethoogte. Want er zit zeker verschil in de hoogte van palletsoorten en dat kan van invloed zijn op de toepasbaarheid.

Standaard hoogtes

Er bestaan vele soorten pallets met uiteenlopende afmetingen. Maar er zijn ook pallets met standaardafmetingen. Dit zijn Europallets en CP pallets.

Hoogte Europallets

Europallets hebben een gestandaardiseerde maat: 800 x 1200 x 144 mm. De hoogte van een Europallet hoort 144 mm te zijn, dus 14,4 centimeter.

Zoekt u een pallet met een andere hoogte? Dan zijn er nog vele soorten andere houten pallets die mogelijk wel de juiste hoogte hebben. Vraag ons gerust naar de beschikbare opties.

Hoogte CP Pallets

CP pallets, oftewel chemie pallets, kennen ook standaardafmetingen. Deze zijn er in negen varianten. De CP 1 t/m de CP9. Iedere variant heeft zijn eigen specifieke afmetingen.

Hieronder vindt u de hoogtes van de CP pallets.

  • CP 1: 138 mm
  • CP 2: 138 mm
  • CP 3: 138 mm
  • CP 4: 138 mm
  • CP 5: 138 mm
  • CP 6: 156 mm
  • CP 7: 156 mm
  • CP 8: 156 mm
  • CP 9: 156 mm

Bekijk alle chemiepallets.

Maximale hoogte van een pallet

Hoe hoog zijn pallets maximaal? De hoogte van een pallet verschilt, maar over het algemeen niet veel. Bij Europallets is de maximale hoogte 144 mm, bij CP pallets is dit 156 mm. Daarnaast zijn er nog vele soorten pallets met uiteenlopende hoogtes.

De vraag is in de meeste gevallen dan ook hoe hoog de pallet mag zijn inclusief vracht. Dit hangt samen met het maximale gewicht, of de eisen van de vervoerder.

Insteekhoogte

De insteekhoogte van een pallet is van belang voor het gebruik. Deze hoogte geeft aan hoeveel ruimte er beschikbaar is voor de lepels van een pompwagen, stapelaar of heftruck. Afhankelijk van hoe u pallets laadt, is het bij het uitzoeken van een pallet dus belangrijk om rekening te houden met deze insteekhoogte.

Om pallets met een pompwagen te kunnen laden is doorgaans een insteekhoogte van minimaal 9 cm nodig.

In onze webshop geven wij per pallet aan of deze pompwagen geschikt is. Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen om samen uw toepassing door te nemen.

Specifieke hoogte nodig? Vraag het ons

Wanneer u op zoek bent naar een specifieke hoogte, of specifieke afmetingen, kunt u een kijkje nemen in ons assortiment. Bij zowel ons houten pallets als kunststof pallets kunt u filteren op specifieke afmetingen.

Vindt u door uw gewenste hoogte niet in onze webshop? Naam dan gerust contact op. Wij kunnen u adviseren en hebben zeker een passend product. Ook kunnen wij maatwerk pallets aanbieden, geheel aansluitend op de gewenste toepassing.