Gewicht pallet: wat weegt een pallet?

Het gewicht van een pallet is onder andere afhankelijk van het materiaal en de afmeting. Een europallet is bijvoorbeeld zwaarder dan een kunststof pallet. In de regel geldt dat hoe groter de afmeting van de pallet, hoe zwaarder deze is. In de meeste gevallen is dit inderdaad waar, maar er zijn hierbij uitzonderingen. De dichtheid van de pallet heeft namelijk ook invloed op het gewicht van de pallet. Op vragen als ‘hoeveel weegt een pallet?’ of ‘wat weegt een pallet’ kunnen we u geen direct antwoord geven. Wilt u toch graag weten hoe zwaar een pallet is? Dan helpen onze specialisten u graag verder met het juiste advies over pallets en hun gewicht.

Gewicht van pallets per type

Het gewicht van een europallet bedraagt ca. 25 kg. De europallet is de meest gebruikte pallet in zijn soort, maar er zijn vanzelfsprekend nog veel meer andere type pallets in omloop. Bent u benieuwd naar wat de gewichten zijn van de andere types? Hieronder vind u een tabel met de verschillende gewichten van andere type pallets.

Type pallet Gewicht
Europallet ca. 25 kg
CP1 pallet ca. 23 kg
CP2 pallet ca. 17,5 kg
CP3 pallet ca. 23,5 kg
CP4 pallet ca. 23,5 kg
CP5 pallet ca. 16,5 kg
CP6 pallet ca. 23,5 kg
CP7 pallet ca. 23,5 kg
CP8 pallet ca. 24 kg
CP9 pallet ca. 25 kg
Düsseldorf pallet ca. 9 kg
Circular Hygiëne H-2.O pallet ca. 12,5 kg

 

Het draagvermogen van pallets

Bij zowel houten pallets als kunststof pallets geldt dat het draagvermogen verschilt per pallet. In de regel geldt dat hoe dichter de pallet is, hoe hoger het draagvermogen is. Om te bepalen wat het nodige draagvermogen is, is het dus belangrijk om vooraf te bepalen wat het gewicht is dat de pallet moet gaan dragen. Het is hierbij raadzaam om het gewicht altijd naar boven af te ronden, of om het gewicht hoger aan te houden dan het daadwerkelijk is. Zo weet u in ieder geval zeker dat de pallets ook daadwerkelijk het gewicht kunnen dragen.

Online pallets bestellen

Bent u specifiek op zoek naar een bepaald gewicht pallets? Bij de Palletcentrale slaagt u gegarandeerd. Wij hebben ruim 500.000 pallets op voorraad in verschillende soorten, maten, afmetingen en gewichtsklassen. Zo zit er vrijwel altijd een pallet voor u bij! Neem vrijblijvend contact met ons op en onze specialisten helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Zeker wanneer u het nog lastig vindt om in te schatten welk gewicht of draagvermogen u nodig hebt, kunnen onze specialisten u voorzien van passend advies.