Gewicht pallet: wat weegt een pallet?

Het gewicht van een pallet is onder andere afhankelijk van het materiaal en de afmeting. Een europallet is bijvoorbeeld zwaarder dan een kunststof pallet. In de regel geldt dat hoe groter de afmeting van de pallet, hoe zwaarder deze is. In de meeste gevallen is dit inderdaad waar, maar er zijn hierbij uitzonderingen. De dichtheid van de pallet heeft namelijk ook invloed op het gewicht van de pallet. Op vragen als ‘hoeveel weegt een pallet?’ of ‘wat weegt een pallet’ kunnen we je geen direct antwoord geven. Wil je toch graag weten hoe zwaar een pallet is? Dan helpen onze specialisten je graag verder met het juiste advies over pallets en hun gewicht.

Hoeveel weegt een pallet

Het draagvermogen van pallets

Bij zowel houten pallets als kunststof pallets geldt dat het draagvermogen verschilt per pallet. In de regel geldt dat hoe dichter de pallet is, hoe hoger het draagvermogen is. Om te bepalen wat het nodige draagvermogen is, is het dus belangrijk om vooraf te bepalen wat het gewicht is dat de pallet moet gaan dragen. Het is hierbij raadzaam om het gewicht altijd naar boven af te ronden, of om het gewicht hoger aan te houden dan het daadwerkelijk is. Zo weet je in ieder geval zeker dat de pallets ook daadwerkelijk het gewicht kunnen dragen.

Online pallets bestellen

Ben je specifiek op zoek naar een bepaald gewicht pallets? Bij de Palletcentrale slaag je gegarandeerd. Wij hebben ruim 500.000 pallets op voorraad in verschillende soorten, maten, afmetingen en gewichtsklassen. Zo zit er vrijwel altijd een pallet voor je bij! Neem vrijblijvend contact met ons op en onze specialisten helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Zeker wanneer je het nog lastig vindt om in te schatten welk gewicht of draagvermogen je nodig hebt, kunnen onze specialisten je voorzien van passend advies.