EPAL beëindigt de uitwisselingsovereenkomst met UIC

De European Pallet Association (EPAL) heeft besloten de uitwisselingsovereenkomst met UIC te beëindigen

De kwaliteit van de EPAL Euro-palletpool en de veiligheid van medewerkers, goederen en logistieke processen hebben de hoogste prioriteit. Om die reden doet EPAL de dringende aanbeveling te stoppen met het uitwisselen van EPAL Euro-pallets voor UIC/EUR-pallets. EPAL heeft besloten om de uitwisselingsovereenkomst tussen EPAL en Rail Cargo Austria AG (RCA) met ingang van 1 mei 2017 te beëindigen.

De raad van bestuur van de European Pallet Association e.V. heeft op 21 februari 2017 unaniem besloten om de uitwisselingsovereenkomst tussen EPAL en Rail Cargo Austria AG (RCA) met ingang van 1 mei 2017 te beëindigen. In oktober 2014 was EPAL met RCA, in de rol van beherend spoorwegonderneming van de UIC-werkgroep ‘Palletisation Issues’, overeengekomen dat EPAL Euro-pallets en UIC/EUR-pallets met elkaar uitgewisseld konden worden. EPAL doet nu de aanbeveling om EPAL Euro-pallets niet langer uit te wisselen voor UIC/EUR-pallets. De raad van bestuur verwijst hierbij naar de substantiële tekortkomingen van UIC in het organiseren van de uitwisselingspool, onder meer op het gebied van kwaliteitsborging en van de bestrijding van de import van vervalste UIC/EUR-pallets naar de EU. Om problemen voor gebruikers te voorkomen zal er een passende overgangsperiode in acht worden genomen voor de uitwisseling van UIC/EUR-pallets die tot eind februari 2017 zijn geproduceerd. Meer informatie vind je in het volledige persbericht van EPAL.

Antwoorden op veelgestelde vragen over deze aanbeveling kun je vinden op: www.epal.eu.

De Europallets bij de Palletcentrale zijn altijd uitwisselbaar

De Palletcentrale B.V. sorteert en repareert alle europallets volgens de internationale EPAL eisen.
De licentiennummers van de Palletcentrale zijn:
Palletcentrale B.V. – Moerdijk – NL306
Palletcentrale Rotterdam B.V. – NL330
Palletcentrale Helmond B.V. – NL329
Palletcentrale Noord Holland B.V. – NL332

Meer informatie over ruil- en poolpallets kun je in in dit bericht lezen. Ook op de website van vraag & aanbod is informatie te vinden.

Neem contact met ons op voor meer informatie of voor het bestellen van Europallets.

epal